Домашна торта с орехи

Домашна торта с орехи

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За блатовете разбийте белтъците и захарта на твърд сняг. Объркайте към тях внимателно смлените орехи и брашното с помощта на шпатула. От тази смес изпечете 3 еднакви блата в намазнена тава.

Пекат се в умерено загряна фурна на 180 градуса за кратко и внимавайте да не ги прегорите. Изпечените блатове оставете да се охладят.

За да приготвите крема сложете 800 мл със захарта в съд на котлона да се загрее. Разбийте жълтъците на пухкав крем до леко побеляване и добавете половината масло и останалите 200 мл прясно мляко.

Около 4 с.л. нишесте размийте в малко вода. Шоколада разтопете с останалото масло. Добавете сместа с жълтъците към прясното мляко при непрекъснато разбиване, а веднага след него и нишестето.

Бъркайте на котлона докато се сгъсти и снемете. Разбъркайте крема с разтопения шоколад. Оставете да се охлади, като го покриете с прозрачно фолио и объркайте с разбитата на сняг сметана.

С така приготвения крем слепете блатовете в подходящ поднос. Цялата торта поръсете обилно с натрошени орехи отвсякъде и направете украса от няколко цели половинки орехи.

Източник: gotvach.bg

Последни новини