Цакат ни с отровни проходилки и играчки

Вредните химикали причиняват алергии, астма и рак

В търговската мрежа са открити детски аксесоари, които застрашават здравето на децата. От Комисията за защита на потребителите /КЗП/ са наредили незабавното изтегляне от пазара на бебешка проходилка, столче за хранене и детски чехли, които съдържат отровни химикали. Проходилката е на марка Shubeile и е произведена в Китай. Столче за хранене на Bertoni пък съдържа отвори и пукнатини, в които детето може да си нарани и дори заклещи пръстите. Столчето също е произведено в Китай. Чехлите са произведени в Тайланд и са марка “Червена ябълка”. Те са изработени от гума, която съдържа високи нива на забранени вещества. Двете съединения, които застрашават здравето на хората, биха могли да доведат до хормонални и репродуктивни проблеми, алергии, астма и дори рак, съобщава “Марица”.

Комисията за защита на потребителите /КЗП/ е наредила незабавно изтегляне от пазара на китайски комплект инструменти “Driver Tool Kit Socket”. Инструментите могат да доведа до травми.

Междувременно стана ясно, че от този електронен адрес info@pravnazashtita.com се изпращат писма, в които се твърди, че срещу определено лице има заведена жалба в Комисията за защита на потребителите. В писмата се посочва интернет адрес, на които гражданите могат да проверят състоятелността на жалбата. За да извършат тази проверка обаче, потребителите трябва да посочат електронната си поща, както и паролата за нея. От КЗП предупреждават, че става въпрос за измама.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини