Заплес пълни басейн със солна киселина

Заплес от техническия състав, който поддържа водата в басейна на Бургаския младежки център, излял вътре голямо количество солна киселина. Мястото е любимо средище на най-малко 160 деца, които тренират там плуване и водна топка.

Развихрила се страшна суматоха, пише сайтът besove.bg. Треньори и родители паникьосани извели децата и не ги допуснали до водоема. Набързо било решено водата да се изпусне, а съоръжението да се зареди отново след обстойно почистване. Верни на максимата “Всяко зло – за добро”, отговорните за басейна разпоредили да се използва паузата в графика и да се боядиса прокапалия таван на залата.

Да не сме лаборанти – можем ли ние да кажем какво има във водата, не скрил яда си Стоян Стойчев, изпълнителен директор на плувния клуб. От младежкия център забранили на децата да идват на плуване докато не се установи със сигурност, че водата е напълно безопасна за тях. Според Стойчев трябва постоянно да се проверяват филтриращите системи, защото водата се обработва с химикали, с хлор и всичко това при неправилно дозиране може да увреди детската кожа.
Водата в басейна се поддържа според съвременните стандарти с натриев хипохлорид и солна киселина. Концентрациите им би следвало да са безопасни и да не вредят на децата. Изпускането на голямо количество солна киселина е гаф на конкретен човек, който вече е уволнен, рапортуват почти оптимистично от управата.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини