Новият iPad пàри при работа, Apple отрича

Технологичният концерн Apple за първи път коментира потребителски оплаквания, според които новият iPad е много по-топъл в експлоатация от своя предшественик.

"Новият iPad предоставя ослепителен ретина дисплей, A5X чип с поддръжка на LTE и десет часа живот на батерията. Предвид всичко това топлината е в рамките на нашата спецификация", каза говорителката на Apple Труди Мюлер, цитирана от близкия до Wall Street Journal блог All Things D. Ако потребителите имат съмнения, винаги може да се свържат с AppleCare, добавя тя.

В първите три дни от старта на продажбите на 16-и март концернът е продал по собствени данни 3 млн. броя от устройството, включително с предварителните заявки.

Някои купувачи все пак са се оплакали, че едната част от таблета се загрява по-силно, отколкото при първите две версии на iPad.

На своя сайт Apple е подал данни за работната температура на новия таблет - между 0 и 35 градуса по Целзий. Същите стойности се отнасят и за iPad 2.

Холандският технологичен сайт Tweakers.net наскоро направи изследване с инфрачервена камера за това колко горещ е всъщност новият таблет. След пет минути работа температурата при работещ GLBenchmark на най-горещото място в долния десен ъгъл достига до 33,6 градуса. iPad 2 обаче достига до максимум 28,3 градуса - разликата от 5,3 градуса.

Резултатите от измерванията изглежда потвърждават потребителските оплаквания от форума за поддръжка на Apple. В зоната с най-голяма топлина се намира новият чип A5X с подобрен GPU, който вероятно произвежда повече топлина, отколкото тази на iPad 2.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини