Миньор би Видима с 3:0

Миньор надделя с класическото 3:0 като гост на Видима – Раковски в мач от отложения 16 кръг на българската „А“ групаКрум Бибишков се завърна с два гола за своя тим, след като пропусна предишния сблъсък с Черно море поради наказание. Милен Василев също се разписа през първата част.
Срещата в Севлиево започна с устрем към гола на домакините.
В следващите минути Миньор бързо обърна владеенето на топката и пое инициативата. Гостите се стегнаха след слабото начало и започнаха да поглеждат по-често към противниковата врата. Най-активни бяха Том и Милен Василев. В 14-та минута капитанът на домакините Стойчев бе уцелен в ръката в рамките на наказателното поле на Видима, но главният рефер Йорданов прецени, че дузпа няма.
В 22-та минута усилията на Миньор бързо бяха възнаградени, тъй като Крум Бибишков откри за 1:0.
В 28-та минута само стражът на Видима Ивайло Василев успя да спаси тима от втори гол. Том успя да пробие по чудесен начин по десния фланг и след като преодоля двама играчи в сини екипи, остана сам срещу Василев и стреля, но стражът спаси.

Пет минути по-късно „Чуковете”отново се разминаха със страхотна възможност загол. Панов бе изведен сам срещу Чворович, но сърцатите изяви на бранителите в жълто-черно и на вратаря го забавиха, след което той не успя да вкара от малък ъгъл на празна врата.

В 38-та минута Милен Василев покачи на 2:0 и почти сигурно уби интригата в сблъсъка. Василев бе много добре изведен от Бибишков, след което стреля към вратата, но стражът Василев спаси. При добавката обаче Василев не сбърка и вкара за 2:0.

В началото на втората част Миньор започна по-добре и бързо пропусна да направи преднината си класическа. В 52-та минута Бибишков бе изведен очи в очи със стража на домакините, но реши да подаде към свободния Милен Василев. Решението на Бибишков щеше да е чудесно, ако пасът бе точен, но той намери Василев твърде много назад и жълто – черните в крайна сметка не успяха да оползотворят атаката.

В края на сблъсъка дойдоха последните интересни ситуации, като те бяха предимно пред вратата на домакините. В 83-та минута Бибишков бе задържан в пеналта на Видима и арбитърът посочи бялата точка. Самет Ашимов реагира бурно на отсъждането и получи втори жълт картон, след което Бибишков вкара втория си гол , за да оформи класическото 3:0.

До края Видима не съумя да вкара дори и почетно попадение, въпреки показаното желание за игра. От щаба на „чуковете“ преди мача заявиха, че сблъсъкът със севлиевци е най-важният за сезона и сега успяха да го спечелят с класически резултат.

Източник: minyor.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини