Фъргюсън примирен, Юнайтед пак се изложи

Манчестър Юнайтед преживя пълен крах в Европа. След отпадането от Шампионската лига "червените дяволи" изхвърчаха и от втория по престиж турнир на Лига Европа.

Англичаните паднаха и в реванша с Атлетик Билбао (1:2), а мениджърът Сър Алекс Фъргюсън призна, че отборът му е бил по-слаб от противника и в двата мача.

"Мисля, че Билбао заслужено победи. Не мисля, че имаме от какво да се оплакваме. Пуснахме лек гол през първото полувреме, а това бе последното нещо, което искахме, не мога да повярвам, че се случи. Мисля, че иначе първото полувреме бе равностойно, справяхме се добре. Те играха по-силно в началото на второто полувреме, можеха да вкарат два-три гола. Към края ние получихме импулс в играта си от гола на Уейн Рууни, но това не бе достатъчно, за да постигнем каквото и да било,“ продължи с анализа Сър Алекс.

„Всеки футболен мач може да те научи на нещо – независимо дали печелиш или губиш. Разочароващо е, разбира се. Отпаднахме от Шампионската лига, а сега и от Лига Европа,“ каза още той. Юнайтед все пак още се бори за трофей – титлата на Англия.

„Отпадането от Лига Европа не може да ни облекчи. Имаме още 10 мача във Висшата лига. Има много време. Трябва първо да спечелим срещу Уулвърхемптън в неделя,“ насочи мисълта си натам Фъргюсън. „Имаме един-двама контузени, затова прецених да заменя Рио Фърдинанд, Карик и Гигс, за да ги запазя за неделя. Това е,“ завърши сър Алекс Фъргюсън.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини