10 предсказания за края на света

Не са малко хората, които ще изразят мнение относно начина, по който ще настъпи края на света. Представяме ви най-вероятните възможности, с описание на ужасите, които ще трябва да изживеем. Според много предсказания, опустошението, което ще настъпи на 6-ти март, ще е най-тежкото.

1. Апокалипсиса на Маите

Въпреки че няма нищо в текстовете на маите, което конкретно да предвижда, че краят на света ще настъпи на 21-ви Декември 2012г., маите са били повече от умели в математиката и са успели точно да предскажат редица важни събития. Нещо повече, те са вярвали, че времевият поток е цикличен, а не линеен, което означава, че в един момент може да се получи „рестарт“.

 2. Астероиден удар

Този завършек на света е предмет на безброй филми през годините. Преди милиони години гигантски астероид е ударил Земята и е превърнал динозаврите в призраци, а шансовете това да се повтори и да настъпи краят на света, са много по-големи в сравнение с повечето други – 1/700, 000. Да се предотврати тази катастрофа, обаче, е много по-лесно, тъй като астероидът може да бъде засечен и унищожен преди да е достигнал Земята.

 3. Ледников период

Ако климатът продължава да се променя, макар и постепенно, феномена – ледена епоха е напълно възможен. Разбира се, това няма да се случи докато сме живи ние, но може да се превърне в изчезване на хиляди други животи.

 4. Ядрена война

Ядрената война е един от най – грозните апокалиптични варианти. Не само, че самата война е брутална и безкомпромисна, такива са и последиците от нея – ядрената зима, която е също толкова пагубна и трудна за оцеляване.

 5. Биотехнологично бедствие

С разпространението на генното инженерство – слава богу, за сега най-вече в хранителни продукти – става все по-вероятно нещо да се обърка. В крайна сметка все още не е ясно дали определени гени от някои храни не могат да се прехвърлят върху друг вид (като например върху хората) и да се създаде нова, ужасяваща мутация. Така могат да се получат познатите ни от филмите Зомби Апокалипсиси.

 6. Нападение от извънземни

Земята разполага с изобилие от ресурси, които могат да я направят и потенциална мишена за нападение от извънземни. Те може да искат от достъп до водорода в нашите океани, който да послужи за гориво за космическите им кораби или може ние просто да им пречим на съществуването. Без значение каква ще бъде причината, извънземните може ни нападнат по всяко време, макар че много хора предсказат, че „враждебна раса“ ще се свърже с нас на 6 март 2012 г.

7. Роботите ще превземат света

Както при биотехнологичното бедствие, нападението от роботи изглежда доста вероятно. Необходим е просто един добре осведомен робот, направен от човек, който да осъзнае реалната ситуация и да реши, че няма да я понася повече. Така създалата се ситуация може да бъде доста застрашаваща, като се има предвид че роботите определено не са дипломатични.

 8. Масова лудост

На пръв поглед сама по себе си безумна теза, но всъщност вероятността от този апокалиптичен сценарий, произтичащ от масова лудост, въобще не изглежда абсурдна. Докато физическото здраве като цяло се подобрява в сравнение с миналия век, спадът в психичното здраве е значителен. Човешкото тяло просто не е създадено да съществува толкова дълго, колкото в момента, а с развитието на медицината продъжителността на живота се очаква да се увеличи значително. Депресията и самоубийствените наклонности са все по-често срещани при възрастните хора (65 г. и нагоре), така че си представете какво ще се случи, когато хората живеят много по-дълго от сто години.

 9. Подивяла черна дупка

Според изследователите има около десет милиона черни дупки само в Млечния път. Подобно на звездите, те се въртят около орбита си и бавно да мигрират през космоса. В един момент някоя от тях може да бъде обгърната от собствената си орбита и засмуче всичко останало около нея.

 10. Супер Вулкан

От около петстотин активни вулкани в света, има три известни супер вулкана само в САЩ (един от тях е Йелоустоун), езерото Тоба в Индонезия, Таупо в Нова Зеландия и Айра Калдера в Япония. Изригването на всеки от тях, може да обхване повече от 240 кубични мили (1000 кубични километра) – или буквално ще бъде хиляди пъти по-голямо от най-големите вулканични изригвания в историята. Опустошението ще бъде огромно – при евентуално изригване на Йелоустоун, например, ще бъдат отделени над 2000 милиона тона сярна киселина, ситуацията ще бъде еквивалентна на ядрена зима, а прахта и отломките, които ще бъдат изхвърлени, ще бъдат в състояние да блокират светлината, излъчвана от слънцето, в продължение на няколко години.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини