Гришо с летящ старт в Индиън Уелс

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с великолепна победа участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс (Калифорния) с общ награден фонд 5 536 664 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, българинът отстрани с 2:0 сета Иван Додиг (Хър), в отделните части 6/1, 6/4.

Димитров влезе в срещата максимално концентриран и след като позволи на хърватина да вземе първото си подаване и да поведе с 1/0, последва впечатляваща серия от шест поредни гейма в негова полза, с която на практика той затвори набързо този първи сет.

Във втората част Додиг значително поизравни играта, но в петия гейм Гришо нанесе решителния си удар, пробивайки сервиса на своя опонент, след което просто удържа подаванията си и така след точно час и половина игра стигна до крайния успех.

С победата си тази нощ Григор Димитров си осигури 25 точки за световната рангилста, които ще му позволят да се върне отново в топ 100, а в следващата фаза от надпреварата ще се изправи срещу поставения под номер 5 в основната схема Давид Ферер.

Това ще е втори сблъсък между двамата на турнири от подобна категория, като миналото лято испанецът постигна трудна победа на Мастърса в Синсинати с 2:1 сета, така че сега българинът има възможността за сладък реванш. Още новини за тенис спорта четете в Gol.bg 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини