Божинов се нахвърли на Порто

Валери Божинов обвини старши треньора на Спортинг (Лисабон) Домингош Пасиенсия, че не е контактувал по най-правилния начин с него и тази грешка е довела до преминаването на българския национал в италианския Лече.

Божинов напусна Спортинг със скандал, след като пропусна дузпа в мач от турнира за купата на Лигата на Португалия срещу Морейрензе.

От лисабонския гранд заявиха, че отношението на Валери Божинов към 11-метровия наказателен удар е било непрофесионално.

"Единственият ми проблем в Спортинг беше старши треньорът. Пасиенсия не беше честен с мен", заяви българският футболист в интервю за вестник Рекорд.

"В онзи мач Пасиенсия ни каза, че първият изпълнител на дузпа ще бъде Рибас, но той беше заменен и в игра се появих аз. Треньорът ни заяви, че всеки може да бие дузпа, ако се чувства сигурен. В онези моменти исках да се разпиша и да вкарам гол. От треньорската скамейка Пасиенсия ми каза да не изпълнявам наказателния удар. Нареди Матиас Фернандес да бие. След мача Пасиенсия не ми каза нищо. Когато напуснах по посока Лече, се случи същото. Неговият проблем е, че не говори с футболистите", коментира Валери Божинов.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини