Има ли бъдеще магерницата в село Студена ?

Три са вариантите, които предвижда общината за разрешаване на проблема с магерницата в село Студена. Това става ясно от отговора на Община Перник до perunik.com.
Вариантите за бъдещето на сградата са следните:
1.Да се ремонтира частично
2.Да се извърши основен ремонт, при който да се премахне въздействието на свлачището чрез подпорна стена и нови основи и стени.
3.Сградата да се премести на друго място.
Освен това ще се търси и финансова помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
На този етап обаче комисията е предложила затваряне на магерницата.
„Сградата на магерницата в село Студена се намира в горски общински фонд. Няма никакви документи за собственост, за строителство или въвеждане в експлоатация. Строена е през 30-40-те години на миналия век“, пишат от Община Перник и допълват:
„От едната й страна основите попадат в действащо свлачище, което я разцепва и образува пукнатини по стените и пода. Преди години е направен ремонт, при който в този край на сградата са укрепени основите и стените . Това не е дало особен резултат, защото в момента пукнатините са значителни. Сградата не е застрашена от самосрутване, но е в много лош вид.“



Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини