Евровизия: Турция в еуфория, че Софи пее и на турски

Турските медии обсъждат с интерес песента, с която България ще участва на конкурса евровизия в Баку през май. "Жест за турския език от България на Евровизия", пише електронното издание на в. "Миллиет", като информира, че в текста на песента "Love Unlimited" на Софи Маринова има турски думи.

Турските медии се позовават на информация на Анадолската агенция, която съобщи, че песента е била избрана да се състезава за България на конкурса, след като получи най-много гласове на финала в зала 1 на НДК.

Припевът на песента на Софи Маринова, представена от турските издания с прозвището "ромската перла", както е известна сред почитателите си в България, започва с думите "обичам те" на турски език, пише "Миллиет".

"Единствената "песен на турски" на Евровизия", посочва в заглавие и електронното издание на в. "Хюриет". Повод за забележката е фактът, че на Евровизия тази година Турция няма да участва с песен на турски, а с песента "Love Me Back" на Джан Бономо на английски език.

"Изненада на турски от България за Евровизия", съобщава и частната телевизия НТВ, също изтъквайки съдържанието на турски думи в песента. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини