Европейци открили Америка десетки хиляди години преди Колумб

Благодарение на археологически находки, направени от международен екип от учени в шест района на Източното крайбрежие на САЩ е констатирано, че Америка действително е била открита от европейци, но това е станало десетки хилядолетия преди Христофор Колумб да стъпи в Новия свят на 12 октомври 1492 година.

реклама

В потвърждение на тази теза говорят голям брой каменни оръдия на труда, изготвени по европейски образец и датиращи отпреди 19-26 хиляди години.

Повечето артефакти от този период бяха открити в щатите Мериленд, Пенсилвания и Вирджиния. Химическият анализ на оръдията на труда потвърди, че те са били изготвени от кремък, който се среща на територията на днешна Франция.Европейците от каменния век са мигрирали в Америка по леденото покритие на замръзналия Северен Атлантически океан по време на ледниковия период. В апогея на тази епоха около 3 милиона квадратни километра от Северния Атлантик са се оказали под леда.  Според учените, европейците са изминали огромното разстояние по леда, а когато е било необходимо, са използвали и плавателни средства.

Подобна теория, отбелязва в. "Индипендънт", съществуваше и преди, но тогава тя се основаваше единствено на предположения. Сега вече съществуват и необорими материални доказателства в нейна подкрепа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини