Янакиева: „Разпределиха средства по някои кметства на база харесване”

„В разходната част бяха направени някои корекции, преди всичко беше свалено около милион и триста в частта, която бяхме предвидили за разплащане на стари сметки на община Перник , бяха разпределени допълнителни средства по някои кметства без ясни критерии”, коментира днес бюджет 2012 кметът Росица Янакиева.
По думите й това разпределяне на средства е било безпринципно и на база харесване.
„Един такъв подход за мен е несериозен и все пак ще направим всичко необходимо да изпълним бюджета в приходната му част, за да може да реализираме разходите”, заяви кметът.
„Бюджетът е напрегнат предвид икономическата обстановка в момента, но е реален на база на приетата програма за управление на общинската собственост и дава възможност да бъде изпълнен в приходната му част”, коментира Янакиева.
„Изключение правят онези 250 хил. лева, които останаха без корекция в приходната му част преди да постъпят в общинското предприятие детско и ученическо хранене, като не се даде възможност това предприятие да започне работа, тъй като няма бюджет”, допълни тя.
По думите й, служителите на Профилакториума, които присъстваха днес в залата на заседанието , са били с очаквания за едни по- големи суми, но в сегашната ситуация, това няма как да се реализира.
„Трябва да се търсят вътрешни резерви, още повече, че в последното тримесечие на миналата година беше подписан един меморандум между многопрофилна болница и Токуда”, каза Янакиева.
Предстои да се обсъдят конкретните параметри на тези отношения, които да бъдат предложени за гласуване на общинския съвет за гласуване. „От страна на общинска администрация ние сме направили този контакт. От тук нататък е въпрос на време и управление от страна на търговското дружество”, допълни кметът.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини