За 119 млн. може. Разходка по въже над Ниагарския водопад

Канадецът Ник Валенда, наричан още Daredevil, получи разрешение от комисията на парк Ниагара да се разходи по въже, опънато над Ниагарския водопад.

Потомственият въжеиграч отначало получи отказ на екстремния номер, който възнамерява да изпълни, и това е разбираемо. Напълно разбираемо е и защо Комисията си смени мнението – Ник Валенда доказа, че изпълнението му ще донесе допълнителен приход за Парк Ниагара не по-малко от 119 милиона долара.

От управлението на парка, което стопанисва природния феномен, специално подчертават, че подобни разходки над водопада могат да се случват не по-често от веднъж на 20 години. За последен път по въже над водопада е ходено през 1896 год.

Въжето на Ник Валенда ще бъде дебело около 5 см, а събитието ще е през лятото на 2012 г.  Около 450 м ще измине въжеиграчът над величествено падащите води, като за това ще са му необходими около 45 мин. Допълнителният приход от 119 милиона ще дойде от наплива на туристи, които ще са на място, за да видят с очите си екстремния номер на Ник Валенда. Нещата изглеждат сигурни – на Daredevil не му е за първи път, той има вече няколко рекорда на Гинес.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини