Нискобюджетен филм е сред първите в бокс-офис класация

Филмът "Сватбен обет" на режисьора Майкъл Съкси с Рейчъл Макадамс и Чанинг Тейтъм в главната роля оглави бокс-офис класацията в САЩ и Канада през уикенда преди Свети Валентин, съобщиха световните агенции. През премиерния си уикенд лентата е реализирала приходи от продажбата на билети в размер на 41,7 милиона долара. На второ място е екшънът на Даниел Еспиноза "Секретна квартира" (Safe House) с 39,3 милиона долара.

Трети е фантастичният филм на Брад Пейтън "Пътуване до тайнствения остров 3D" (Journey 2: The Mysterious Island), реализирал през уикенда 27,6 милиона долара от продажбата на билети в САЩ и Канада.

 Четвърти е пуснатият в 3D формат филм от 1999 г. "Междузвездни войни. Епизод I: Невидима заплаха", който е с приходи в размер на 23 милиона долара. През есента на 2011 г. стана известно, че в 3D ще бъдат пуснати всичките ленти от култовата поредица.

На пето място по реализирани постъпления от продажбата на билети в Северна Америка се нарежда "Хроники" - нискобюджетна продукция с неизвестни актьори, която миналата седмица бе начело в бокс-офиса. Този уикенд тя е с постъпления в размер на 12,3 милиона долара или общо за две седмици - 40,17 милиона долара. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини