Започна гласуването за "Оскар"-ите

От днес Американската киноакадемия започва да гласува за определянето на носителите на тазгодишните "Оскар"-и, съобщи ИТАР-ТАСС.

На 5873-те киноакадемици, имащи право на глас, са били разпратени специалните формуляри за гласуване. В избора на тазгодишните лауреати участват всички настоящи членове на обединението на американските кинематографисти, сред които личат имената на актьорите Уил Смит, Салма Хайек и Кийра Найтли, на режисьорите Куентин Тарантино и София Копола, на музикантите Брус Спрингстийн и Елтън Джон.

Преброяването на гласовете на всички етапи от надпреварата за златните статуетки е поверено, каквато е традицията от 1934 година насам, на одитно-консултантската фирма "Прайс Уотърхаус Купърс".

Попълнените бюлетини трябва да пристигнат в компанията не по-късно от 17. 00 часа по часовото време на Тихоокеанското крайбрежие на 21 февруари (03.00 ч. българско време на 22 февруари). Закъснелите и с 1 минута формуляри ще бъдат считани за невалидни.

Преброителите ще имат на разположение по-малко от пет дни, за да сумират резултатите и да определят лауреатите. Имената им ще бъдат огласени на сцената на "Кодак тиатър" в Лос Анджелис във вечерта на 26 февруари в рамките на 84-та церемония по връчване на "Оскар"-ите. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини