Свиленград изтърва ЦСКА-1:1, пред 1000 на Колодрума

Откъде ли не му стреляха на вратаря Грабчев/в черно/ но той спасяваше ли спасяваше

Скромният тим на Свиленград изтърва гръмкото четирибуквие ЦСКА и му извъртя боеви хикс 1:1, в напечен мач на ст. Колодрума. Граничният град се превърна в национален център на футбола през зимата, след като едновременно тук акостираха Литекст и ЦСКА. Шампионите не останаха доволни от тренировъчните терени в Сандански и се върнаха в митничарският град. През миналата седмица Свиленград игра с тях и също не се даде 0:0. „Непобедими сме“ възкликна след мача с „армейците“ спикерът на стадиона, аплодиран бурно от близо 1000 свиленградчани.

Мачът днес бе първа предсезонна контрола за армейците след лагер в гръцко. На „Колодрума“ стана як мач в който третодивизионният Свиленград можеше да унижи експерименталната селекция на ЦСКА. Още в 8-та минута, най-добрият на терена Батинов, надскочи отбраната на ЦСКА и жалкият вратар Макенджиев, и от 3 метра би с глава в аут. Цирковете на стража на армейците продължиха. В средата на полувремето, той подари една топка на домакините и Цеков се озова на празна врата. Той би, но слабо и отчаяно връщащият се към голлинията Макенджиев я закачи с крак, за да я извади в ъглов. На отсрещната врата местното момче Грабчев показваше как се прави. Той отрази страхотни тупалки на Борис Галчев и Мораеш от ЦСКА и изстрел от упор с глава на дошлият на проби мароканец Секур. Въобще в ЦСКА имаше екзотика. Тунизиец, мароканец, а и някакъв холандец, който треньорът Димитър Пенев анонсира, че ще се включи, трябваше да изграждат гръбнака на ЦСКА. Накрая пак българите взеха нещата в свои ръце. Страшен пробив на Галчев изведе Мораеш лице в лице с Грабчев, но свиленградчанина спаси. Галчев се зарече вече да подава на българи в чисти позиции и не сбърка. В 40-тата минута уникална атака с три докосвания изведе Галчев фронтално срещу вратата. Той събра трима бранители на Свиленград и пусна вдясно на младока Карачанаков. С яка тупалка той препарира безгрешният до този момент страж на домакините. И толкова.

През втората част Свиленград натисна с интелигентен футбол с по едно докосване. След няколко добри атаки през неорентираната отбрана на „армейците“, Цеков вихрено проби отдясно и от малък ъгъл пробва да вкара вратаря на ЦСКА в мрежата. С него не успя, но топката се озова вътре-1:1. До края на мача Свиленград търсеше гола, а в поумореният им тил навлизаха опасно свежите футболисти на ЦСКА. Треньорът на червените, Димитър Пенев смени целия отбор, докато по-късата резервна скамейка на Свиленград направи само половината смени. Червените доказаха, че могат да тичат.... и нищо повече.

Както го е казал класикът Данчо Лечков, и зайчето може да тича, ама не е футболист.

Върхът на безобразието в червени фланелки бе пропуск на резервата Костов. Иначе повратливото крило навърза 4-ма ! защитници плюс вратаря, но от 2 метра не успя да улучи празната врата. „Да се гръмне след такъв пропуск!“ изръмжа фен на червените. „Няма да се уцели“ иронично го репликира фен на домакините.

Най-на място от червената армада, бяха феновете. Няколко десетки, предимно хасковлии, не спряха да пеят и подкрепят своите през целия мач. За 90 минути хвърлиха 23 /двадесет и три/ бомбички, няколко от които досами страничния рефер. Пострадали нямаше, но това призова полицията. 4-ма униформени метнаха по три лоши погледа. Агитката ги поздравиха с две-три култови песнички посветени на родната полиция, но в крайна сметка се укротиха. Накрая се прегръщаха с играчи и фенове. Дял в благополучното развитие на нещата имаше и мегалегендата Христо Стоичков. Треньорът на Литекс дойде да гледа мача, но отдели време да поуспокои червената агитка. После по традиция отсвири журналистите и се прибра в хотела преди края.

Треньорът на ЦСКА пък обобщи ситуацията-“чакаме ония, сега са дошли тия, ще има още“. Ония бяха четиримата от италианския Удинезе. Били в София, но на половината паспортите им не били оправени/двама са камерунци/. ЦСКА продължава подготовката в Испания където ще играе контрола с Виляреал, после отива за Турция където ще има 4 проверки. Най-престижната е с Динамо Букурещ.

Разширен видеорепортаж от мача вижте тук.

Г.Христов

Стражът обезцени цялото нападения на ЦСКА след като ловеше шутове дори от упор
Мораеш трябваше да лети за да преодолява Таско Попов/дясно/
Капитанът на ЦСКА Борис Галчев бе най-свирепото "куче" на армейците
Галчев намира Карачанаков който шутира с всичка сила
За пръв и последен път Грабчев капитулира
Свиленград им го върна в 62-та минута
Костов финтира цялата отбрана, а след миг и вратаря.....
...само за да бие в аут от 2 метра
Пенев: Ами разполагаме с тия
В ЦСКА вече няма като тия
Червената торсида пламтеше
...и аплодираше своите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини