Иван Лазаров, дядото на разкъсаната от куче преди време Мирела: Решението на извънредната сесия на Общинския съвет е гавра с паметта на Мирослава! Сашо Диманов: В процес на събиране са още 1200 лв.

Трагично загиналата преди време Мирела

В редакцията на perunik.com се обади дядото на друго трагично загинало наскоро момиче - разкъсаната от куче преди време Мирела.

Иван Асенов Лазаров едва сдържаше гнева и сълзите в очите си по повод на набързо стъкмената и проведена извънредна сесия на пернишкия парламент, на която са гласувани да се отпуснат 1000 лв. общински пари в помощ за семейството на трагично загиналата Мирослава!

Според мнението на Иван Лазаров, което perunik.com напълно подкрепя - не е достатъчно да гласуваш и да бръкнеш в общите пари за да изразиш по този начин съчувствие! Според него - всеки общински съветник трябва лично да дари от собственият си джоб сума, с която да подпомогне лично роднините на загиналата!

"И зам. председателите на Общинския съвет, и редовите общински съветници разполагат с достатъчно пари! Гласуваха си огромни заплати. Повечето от тях са даже милионери! Защо пак посягат на общите пари? Защо правят помен с чужда пита?", пита Иван Лазаров. "Аз лично, който съм в голяма материална нужда, мога да отделя поне 5 лв. за семейството на пострадалата! Защо вие, Господа общински съветници пак избрахте да бръкнете в общия, а не в собствения си джоб?"

И това е наистина така! Не може да си съпричастен с чужда скръб и болка, ако сам не откъснеш нещо от себе си! Дали ще са пари, дали друг конкретен жест - това издава лична скръб и съпричастност, и има много по-голяма стойност от едноминутното формално ставане на крака!

Въпросът даже не е и в това! В Перник постоянно стават нещастия при които загиват млади хора! Ще има ли Общинският съвет желанието да гласува подпомагане на семействата на подобни хора по принцип, а не просто като PR акция наложена от темата на деня - тепърва ще видим!

Б.Р. След приключването на статията във Фейсбук се появи информация от общинският съветник от ГЕРБ, Сашо Диманов. Същият казва: "За сведение на четящите и пишещите в сайта - още след извънредната сесия на Общински съвет - Перник по предложение на г-н Стойчо Василев беше решено всички общински съветници да съберем още една сума ( малко над 1200 лв.), която да бъде предоставена на семейството на Мирослава - светла и памет!!!"

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини