ВИДЕО: "Дай лапа" спасиха изчезналото куче Дейзи

Кучето Дейзи

Кучето Дейзи, за изчезването на което бяхме алармирани от Елица Енева - активистка на организацията за защита на животните вече е намерено!

Оказа се, че същото се намира в приюта за кучета и мистериозното му изчезване се дължало на многото бели кучета в приюта, сред които Дейзи не могла да бъде разпозната!

Репортер на perunik.com посети общинския приют за кучета и засне със скрита камера положението на нещата в него. За жалост - служителите не ни допуснаха до вътрешната част на приюта, защото не сме били "заявили" идването си и "не сме дошли в приемното им време"!

Видеото можете да гледате тук:

Във връзка с този случай, в редакцията на perunik.com се получи писмо от Елица, което публикуваме без съкращения:

Големият медиен интерес и обществен натиск спасиха живота на Дейзи. Кученцето, за което писах, че е прибрано от изпълнителите на местната програма за ограничаване на уличната популация днес бе освободено от изолатора за бездомни кучета. Искам от мое има и от името на „Дай лапа” да благодаря на г-н Вихрен Матев, че съдейства за тази спасителна акция. Благодарим Ви г-н Матев, че правдата, истината, законността и гражданското съзнание са ваш приоритет и независимо, че в случая става въпрос само за едно малко, захвърлено и нежелано куче вие не се поколебахте да помогнете.

 Във всички останали случаи бих поднесла официалните си извинения на Община Перник и на д-р Дамян Иванов и Димитър Николаев, но нямам моралното право да го направя, заради стотиците други „изчезнали” животни. Хората, които ни вярват и стоят зад нас знаят къде е истината. Ще се постараем тази истина да достигне до широката общественост с единствената цел да накараме изпълнителите /които и да са те/ да работят прозрачно, ефективно и законно.

Относно отговора на Община Перник до мен мога само да коментирам, че за пореден път се изумявам на  демонстрацията на недосегаемост на тази институция. Убеждавам се, че Община Перник вместо да работи в полза на обществото, на всички нас, които плащаме заплатите на общинските служители, вместо да  работи в посока за подобряване на живота на перничани, работи единствено и само в посока усъвършенстване на уменията на общинските служители в изкуството на манипулацията.

Тук също можете да видите видеото, заснето със скрита камера:

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини