Стройинженеринг-94 виновна за кризисната ситуация през уикенда

Във връзка със създалата се кризисна ситуация на територията на Област Перник, в резултат на падналия обилен снеговалеж на 6 и 7 януари 2012 г., вчера областният управител организира среща с представители на общините, директорът на ОД на МВР, директорът на ОПУ, началникът на ОУПБЗН, директорът на ОС на БЧК, ръководителят на снегопочистващата фирма на Републиканската пътна мрежа на територията на областта,   ръководителят на обособено регионално звено „ЕиП”-Перник, „Чез” - Разпределение – България АД, ръководителят на ОО „КД - ДАИ” – Перник, за изясняване на причините, довели до непочистване на определени участъци от Републиканската пътна мрежа.  Представителите на институциите информираха областния управител за предприетите от тях действия по време на създалата се тежка зимна обстановка в края на миналата седмица. Общо споделеното мнение бе, че проблемът е възникнал от неизпълнението на задълженията на снегопочистващата фирма „Стройинженеринг-94”.
Директорът на ОПУ – Румен Сачански заяви, че до проблемната ситуация е нямало да се стигне, ако снегопочистващата фирма е осигурила навреме техника, която да изтегли от пътното платно авариралите автомобили в засегнатите учасъци.
Началникът на ОП при ОД на МВР – Перник – г-н Точев и ръководителят на ОО „КД – ДАИ” – г-н Крумов направиха предложение за обособяване на места „паркинги” по магистрала Е79, на които да бъдат спирани пътните превозни средства, които не са оборудвани за движение при зимни условия.
Инж. Иво Петров заяви, че до проблемната ситуация се е стигнало и поради липса на комуникация между ръководителя на почистващата фирма и отговорниците на опорни пунктове, както и между фирмата и  институциите.
За да се избегнат подобни ситуации в Област Перник, областният управител разпореди „Стройинженеринг-94” да си осигури техника, която да може да изтегля аварирали автомобили на участъците от пътя, за които носи отговорност. Това становище бе подкрепено и от директора на ОД на МВР – Перник.
Във връзка с разпоредба на министър Цветанов, инж. Иво Петров задължи директорът на ОПУ да извърши повторна проверка на техниката на „Стройинженеринг-94”, която отговаря за почистването на Републиканската пътна мрежа.  

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини