Тийнейджърите дебелеят заради кавгите вкъщи

Кавгите между майки и деца оказват влияние не само върху психологическата нагласа на подрастващите, а и на физическото им тегло.

Американски учени установиха, че децата, които се карат и не се разбират с майките си, са с двойно по-голям риск от затлъстяване, когато навършат 15 години, пише в. "Дейли мейл".

Те са изложени на 2,5 по-голям риск от затлъстяване по време на юношеството си, за разлика от хлапетата, които са в топли отношения с родителите си.

Резултатите обявил екип от университета в Охайо, който изследвал отношенията на 1000 бебета и техните майки и дал оценка на емоционалната им връзка. Години по-късно, участвалите в експеримента деца бели изследвани за наднормено тегло.

Оказало се, че колкото по-лоши са отношенията между дете и родител, толкова по-голямо било натрупването на излишни килограми към 15-та година на подрастващия.

Сара Андерсън, която води изследването обяснява, че родителите много често глезят децата си с храна, вместо да съпреживяват с тях емоции. Това ги стресира, а залъгалките не могат да заменят липсата на майчина топлина.

"Родителите сериозно трябва да се замислят за своите отношения с децата още докато са бебета, защото те са пряко свързани с бъдещото им здраве", съветва Андерсън.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини