Официалните български милионери са над 1 600

Повече от 1 600 българи са си признали, че имат доход над 1 милион лева. Други 22-ма българи имат приходи над 10 милиона лева, съобщи изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов.

Той определи акция "Хеликоптер" като изключително успешна, тъй като е провокирала институциите да решат проблемите в строителството, с които никой до този момент не е искал да се занимава. Прекият фискален ефект от акцията е над 20 милиона лева.

Възпитателна се оказала и акцията с проверката на доходите на поп и фолк изпълнителите. Оказало се, че за три месеци всички от тях са надминали 50 000 лева оборот и масово се регистрират по ДДС.

Певецът Васил Найденов сам признал греховете си и платил данъците си до стотинка. Трима от най-известните певци пък платили над 1 милион лева налози.

Около 1,9 милиона българи са здравно неосигурени. Около 800 000 от тях обаче са извън страната, уточни Красимир Стефанов.

В края на ноември НАП е събрала 11,4 милиарда лева от данъци, което е със 715 милиона лева повече. Приходната агенция и митниците са събрали около 1,5 милиарда лева повече приходи през тази година.

Изпълнителният директор на НАП предлага в училище да се обяснява какви са данъците и защо трябва да се плащат. Идеята се коментира с Министерството на образованието, младежта и науката.

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини