Да подкрепим ли Перник в класацията за най-добър град за живеене?

Перник - най-добър град за живеене??

Да подкрепим ли Перник в класацията за най-добър град за живеене?

Въпрос на преценка, опит, познание и дори - морал! Дали като подкрепяме винаги любимият си отбор, който все е на последно място в шампионата му вършим добра услуга? Дали непрекъснато трябва да галим детето си и да го успокояваме при все, че постоянно ни носи двойки и неизвинени отсъствия? Кое е по-добро - унищожителна критика или розови очила?

Все по-малко хора са склонни да дават подкрепата си за каузи без да имат сериозно основание за това! Все по-малко хора искат да викат на черното - бяло само от гол и безпочвен патриотизъм!

Ето някои мнения на хора, дадени в социалната мрежа Фейсбук във връзка с тази тема:

"Аз обичам града си заради историята му, заради хората и приятелите, но НАЙ-ДОБЪР ЗА ЖИВЕЕНЕ??? Винаги съм харесвала честността и немога да подкрепя подобно твърдение. В момента сме най-мръсният град и всяка сутрин съм свидетел на това, бършейки сажди от перваза на прозореца си и мислейки всяка минута как децата ми дишат тези сажди. Хора не бъдете овце и не окичвайте с призове тези, които не са го заслужили!"

"Аз също няма да подкрепя тази лъжа, както и никога до сега не съм го правила в подобни класации за градовете. Кого лъжем? Себе си ли? Нима всички ние не виждаме в какъв град живеем? Колкото и да ми се иска, не мога да намеря никакво оправдание вътрешно, за себе си, за да посегна към клавиатурата и да гласувам в подкрепа."

"И на мен мнението ми е, че Перник е много далеч от най-добър град за живеене. Дали парка ни е достатъчно добър, дали имаме кино, театър, концертна зала, нормална галерия, достъп до услуги, които ги има в други градове, а в Перник още ги няма? Ресторантите, в които може да се излезе за нормална вечеря с бизнес партньор, приятел или любим човек се броят на пръстите на едната ми ръка. Другите ги определям като "кръчми" в които мога да се напия и да се изповръщам на средата или на входа. Публичния транспорт не искам да го коментирам. Не искам да продължавам, защото може накой да вземе и да ме обяви за песимист, а пък аз всъщност определям себе си някъде между реалист и оптимист :). Надявам се следващият път, когато има такава класация да гласувам за Перник обективно и с радост."

"Перник е най-добрият град за живеене, колкото Бойко Борисов е най-добрият футболист на България. Или онова момче от ФК Шипка (Драгор). Подобен род онлайн анкети са безсмислени, те не показват нищо друго, освен възможността на людето от "наше село" да се самоорганизират и да нацъкат гласове в полза на "градската чест". Друг е въпросът, че по лично мое мнение резултатите на Перник в истинското проучване са изключително недооценени. Припомням, че в самата класация се прави ранкиране по друг безкрайно непредставителен начин - анонимни и излъчени от никого журналистки раздават смело точки. Не смятам, че както резултатите показват в Лом се живее по-добре (примерно). Перник е там където е - нито в началото, нито в дъното на класацията, но винаги може повече. Лесно е да се цъкат гласове в нета, за да се постигне това, трудно е да се помага на практика да се подобрят нещата."

Ако и вие искате да дадете мнението си по въпроса - направете го във вашите коментари под статията или в групата във Фейсбук, където се обсъжда този въпрос!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини