"Република" изведе Хасково на първо място. Преглед на регионалния печат

"Официално: Най-много контрабандни цигари се пушат в Хасково", чело на "Хасковска Марица". Най-после Хасково стана №1 в една национална класация-за потребление на контрабандни цигари. Според проучване поръчано от 5 големи тютюневи компании, контрабандата в Хасково е 59%. Тоест всеки втори пафка контрабандни папироси, произведени и разпространявани в квартал Република. Нелегалната цигарена борса там е заела всеки вход в блоковете, където ги има, и всяка къща, сергийка и магазинче, установила проверка на вестника. Цените са тънки, продавачите настойчиви и подвикват на всеки преминаващ автомобил. Стек "Асос" за 30 лв пък звучи финансово изгодно.

За сравнение, Перник, Пазарджик, Плевен и Кюстендил "пушат" по около 30 % контрабандни цигари. Колкото по-близо е един град до Хасково, толкова по висок е процента на контрабандата. Стара Загора е на трето място с 42 %. Второ място е за Свиленград с 45 % пазарен дял.

Студентският химн отново звучи в Хасково, репортаж на "Марица" от възстановения Медицински колеж. Още вчера младежката структура на ГЕРБ в града връчи поздравителни адреси от хасковските депутати на 89-те студенти в специалностите медсестри и акушерки.

"От 30 до 79 лв за новогодишен куверт". Студентският празник може и да не е много застъпен в Хасково, но за новогодишния ресторантите са вече пълни. Най-евтините куверти били 30 лв, най-скъпия-в "Европа" за 79 лв. По баровете също ще е към 30 лв но без вечеря. Баници, сладкиши и диджеи ще са допълнителните екстри за празнуващите. Цените са почти същите като миналогодишните, че и леко надолу.

Няма промоция по-случай края на света, който според календара на Маите е именно през 2012-та година. Впрочем в Хасково толкова неща се случват със закъснение, тъй че и края на света тук може да се поотложи.

"Меле в центъра на Хасково прати ученик в Болница"-15 годишен ученик от Гимназията по дървообработване и строителство бе настанен в Хирургия с комоцио. Бил набит от по-възрастен в центъра на Хасково. Скандалът започнал предния ден заради футболен мач.

"Росен Русев приет по спешност за лечение" бившият председател на хасковският окръжен съд бе транспортиран в Пловдив, след като му прилошало на работното място. Лекарите открили тромб в левия крак. Предстои операция. Росен Русев нашумя напоследък след като се провали в опита си да застане начело на специализирания наказателен съд. После срещу него започна вътрешно разследване, довело до отстраняването му от длъжност.

"Отложиха делото за черния Великден" на цялата страница 4-та. Дългоочаквания процес не стартира вчера, а ще започне в края на януари следващата година. Причината е в желанието на пострадалите да се конституират като частни обвинители. По делото обаче се допускат само претърпели тежки телесни повреди или такива чиито близки загинаха в кървавата касапница в Симеоновград навръх Великден. Да участват поискали и леко ранени. Съдът ги отряза, те пък ще обжалват.

"Леко ранен замота дело с 6 трупа" директно посочва причината вестник "Новинар Юг". Леко раненият е Милен Димов. Не е попадал във фокуса на общественото внимание, понеже се размина в сравнение с 6 премазани и две потрошени деца. Милен обаче твърди, че е с разбита психика от трагедията и също искал да участва в този процес. Съдът го отряза с мотив, че името му не фигурира в обвинителния акт понеже е с лека телесна повреда. Заради правото му да обжалва в 7 дневен срок в пловдивският апелативен съд, ход на делото не бе даден.

"Харманли с два пъти повече боклук от другите"-чело. Констатацията е на РСО Марица, чийто председател става именно харманлийския кмет Михаил Лисков. Таксата за депонирания боклук остава същата-17.50 за обработка на тон отпадъци.

"Скандал между младежи прати 15 годишен в болница". 15 годишния Салиф Али пострадал след като бил ударен в главата от 22 годишен мъж. Той бил роднина на друго момче с което Салиф се скарал в двора на училището си ПГДС "Иван Асен 2". Боят там се разминал, но на следващия ден точно пред  общината, две ученически групи със засегнатите страни се срещнали и си спретнали въргал. Добре че класната им била наблизо и успяла да предотврати мелето. Салиф е леко пострадал и е под лекарско наблюдение.

"Счетоводителка с 3 години условно за злоупотреба". Димитровградчанка бе осъдена на 3 години условно по дело със злоупотреба с пари. Първоначално се смяташе, че Катя Маринова присвоила 1 млн 593 хил лева, накрая бе призната за виновна за "злоупотреба с доверие" за сумата от 523 272 лв. За това-3 год условно.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини