Разрешете десния завой на червен светофар!

Скъпи приятели, подкрепете инициативата ни да бъде разрешен десния завой при червен светофар в Перник, там където няма риск от катастрофи!

Ние считаме, че по този начин значително ще се намалят задръстванията, които изпилват нервите на водачите всекидневно. Може да ни подкрепите както на страницата на сайта ни, така и на страницата на сайта във Facebook.

Десният завой на червено е разрешен със специален знак (виж снимката) в Германия, Китай, Африка и Америка. В САЩ това се прави от 30-те години на миналия век от времената на Голямата депресия. Тогава инициаторите на промяната са искали по този начин да намалят значитело количеството на изразходваното от возилата гориво.

Разходът наистина е намалял, като освен това се е облекчило и движението. Според специалистите десния завой на червен светофар ще намали с 20 процента задръстванията и ще доведе до 15 процента икономия на гориво!

От днес ще публикуваме видеоматериали, показващи колко зле е организирана работата на светофарните уредби в града ни и колко много би помогнал на движението разрешеният десен завой на червено!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини