Еврошампионката ни Стефани ще бяга от Хасково?

Стефани с директора на спортното училище Генчо Генев. Целувка за шампиони

Стефани Стоева, която спечели първата за България европейска титла по бадминтон, вероятно няма да продължи да се състезава за Хасково. 10-класничката завоюва престижната титла в шампионата в Португалия като състезател от спортното училище „Стефан Караджа“, но вече ще носи победи на друг клуб. По информация на Haskovo.net бащата на шампионката Светослав Бояджиев води преговори за трансфер със софийски клуб-най-вероятно „Левски“. Заедно със Стефани ще замине и по-голямата й сестра Габриела, също състезател на школата на треньора Станимир Бойчинов.

Според треньора трансферът им ще бъде голяма грешка, тъй като сумите в бадминтона за това са нищожни. Той смята, че е най-добре двете талантливи момиче да завършат училище и тогава да поемат към по-голям клуб.

Това няма да е първата загуба на голям талант за Хасково. Градът ни се прости с най-добрия тенисист на България Григор Димитров. Липсата на условия за подготовка и средства изпрати момчето във варненския клуб „Черно море-Елит“.

Изтичането на талантливи хасковски бадминтонисти към София не е от вчера. Обикновено обаче това става след завършване на гимназия. Липсата на пари за професионална изява на спортистите ги принуждава да търсят реализация в столични клубове.

След фурора в Португалия Стефани и Габриела Стоеви бяха посрещнати тържествено от ръководството на спортното училище днес. На срещата те бяха придружени от баща си. На въпроса ще останат ли момичетата да се състезават за хасковския клуб по бадминтон, Светослав Бояджиев отказа да отговори категорично. „Предстои да обсъдим възможностите, не съм подготвен за отговор сега, каза лаконично той.

Стефани получи букет и плик с парична награда от директора на школото Генчо Генев. Цветя, заедно с покана за „Бала на звездите“, бяха поднесени и от името на областния управител Ирена Узунова. От общината никой не дойде да поздрави европийската шампионка за титлата й.

В Португалия тя надигра всички съпернички, без загубен гейм, въпреки че първенството бе за девойки до 17 години, а е още на 16. На финала победи за само 20 минути Джули Фин-Ипсен от Дания с унизителното 21:11, 21:9.

След победата й чуждестранните медии я нарекоха българското дете чудо.

Христина Котларска

Габриела и Стефани Стоеви на посрещането днес
Бащата Светослав Бояджиев не отогвори на въпроса за бъдещето на момичетата
Букет цветя бе поднесен от областния управител
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини