Димитър Стоянов е изключен от "Атака"

Евродепутатът от "Атака" Димитър Стоянов е изключен от партията след заседание на централния сбор на партията. Това съобщиха за БТА от "Атака". Сред мотивите са, че Стоянов е злепоставил и уронил престижа на "Атака" и ръководството й с публичните си изяви.

Само преди два дни доведеният син на Волен Сидеров поиска оставката му заради провала на партията изборите. В отговор на атаката Сидеров свика в събота сбор на областните и общинските координатори, на който беше обсъдено поведението на Стоянов. Евродепутатът не е присъствал на сбирката.

Според участници в заседанието никой не е поискал оставката на Сидеров. Единствено лидерът на пернишката структура Румен Ваташки заявил, че отговорността за резултата от вота трябва да се поеме от предизборния щаб. Атакистите решили на 21 декември да се проведе петият редовен Национален сбор на партията, на който Сидеров да получи вот на доверие.

По-рано пред "Фокус" Стоянов заяви, че "фактът, че партия „Атака” участва в подписка до Конституционния съд заедно с БСП, и основно с ДПС, е неприемлив". Той каза това в отговор на въпрос за мотивите му да поиска оставката на лидера на партията Волен Сидеров.

Според Димитър Стоянов по този начин ДПС се легитимира като законна партия, което напълно противоречи на това, което „Атака” е приела като документи на своето учредително събрание, а именно забрана на етническите партии и най-вече ДПС, като основна такава.

„За мен подобно нещо е неприемливо и се вижда как такива действия нанасят жесток удар върху общественото доверие на партията, което в момента е загубено за мен”, каза Димитър Стоянов.

Според Димитър Стоянов – тезата му не е била приета на заседанието на Парламентарната група.

„В момента аз имам информация, че голяма част от структурите на партията също изразяват недоволство най-вече за това, че по никакъв начин не бяха подкрепени на подготовката и провеждането на изборите. Имам предвид нито финансово, нито логистично, по абсолютно никакъв начин. Това са най-зле организираните избори на партия „Атака” от създаването й насам. За мен донякъде отлагането на въпроса със свикването на Националния сбор е някакво бягство от отговорност пред върховния орган на партията”, каза Димитър Стоянов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини