Съдия изгони журналисти от делото за касиране на изборите

Съдията Стефан Станчев, който води делото за касиране на избори по жалба на РЗС и БСП, изгони журналисти от заседанието днес.

Като причина за това той посочи некоректното отразяване на процеса при предишното заседание. Не пожела обаче да посочи конкретни неточности в отразяването. “Нека всички представители на медии напуснат залата“, каза Станчев.  

Журналистите напуснаха залата и поискаха обяснение от съдията, който заяви единствено : „Четете какво сте писали!“.

Вън от залата се оказаха всички журналисти, които присъстваха на делото, а именно представители на perunik.com, БТА, Градски вестник и вестник Съперник.  Почувствахме се обидени от отношението на делото спрямо нас. След сконфузната ситуация написахме и  искане до съда да получим мнението  на  съдия Станчев какви точно са грешките, допуснати в отразяването по-рано, както и информация по делото. „Професията ни изисква да информираме обществото за такива значими проблеми като това дело“, писахме в искането си и оставихме контакти за връзка.

След края на заседанието съдия Станчев се свърза с репортера на perunik.com. Пред нас той обясни, че няма нищо против медиите, а ги е отстранил от залата, за да няма неточности и търсени сензации при отразяването на процеса. По думите му, делото е тежко, а присъстващите в залата – много, което е можело да доведе до хаос и неясноти, които после да бъдат публикувани. Именно заради сериозността на процеса, беше редно в залата да останат само страните по делото, каза още Станчев и допълни: "Ако искате приемете обаждането ми като извинение, но не съм ви изгонил, а само ви отстраних".

След което получихме обаждане от Административния съд с информация по делото, която обаче се оказа несъщестествена по отношение на случилото се в съда.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини