Пернишкият административен съд обедини жалбите на БСП и РЗС за касиране на изборите в едно дело

Делото по жалбите на БСП и РЗС за касиране на изборите в Перник е образувано и разпределено на съдия Стефан Станчев от пернишкия Административен съд!

Това е същия административен съдия, който отмени със свое решение Синята зона в Перник. Съдията е прочут с непредсказуемост и умерена фриволност при водене на делата си!

Двете жалби на РЗС и БСП са обединени в едно общо дело. Присъединяването на жалбите е логично, тъй като касае на практика един и същ правен казус и ако не се беше случило съществуваше риск съдът да се произнесе с две противоречиви решения (уважаване/отхвърляне искането за касиране), което само по себе си би било правен абсурд.

ОИК - Перник е изпратила протоколите от СИК по секции (в един екземпляр), без другите материали, които са изисквани от страните по делото. Процесуалният представител на РЗС ще настоява в съдебно заседание да им се изискат и представят като на страна по това дело. Преписите от протоколите следва да са с екземпляр и за жалбоподателите, но към момента само съдът е привилигирован да разполага с тях!

Съдия Станчев е поискал всички общински съветници, определени съгласно решението на ОИК, да посочат общ представител, който да ги представлява на процеса като заинтересована страна. Предполага се, че в първо заседание ще ги конституира като такива. В случай, че не определят общ представител - съдът ще посочи един от общинските съветници, който да представлява всички.

Делото все още е в подготвителна фаза. Страните по него се замерят с книжа и молби. Както perunik.com първи съобщи - съществуват съществени разлики между данните в протоколите от СИК, предоставени на застъпниците от РЗС и БСП и окончателните данни, изнесени от ОИК и ЦИК след изборите! Това поражда основателни съмнения, че изборният резултат в Община Перник е бил силно манипулиран във вреда на независими кандидати, партии и коалиции, участващи в изборите!

Дали изборите в Перник ще бъдат касирани или не - зависи само от изхода на делото с главен герой съдия Стефан Станчев! Същият при достатъчно основания е демонстрирал достатъчно безкомпромисност при решаване на делата си!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини