ГЕРБ се закани да е конструктивна опозиция на кмета

„Смятаме, че с другите десни партии ще можем да намерим общ език да се обединим в десен център и по този начин да сме опозиция на кмета“, заявиха днес от ПП ГЕРБ в Перник.

По думите на областния управител Иво Петров, ГЕРБ ще бъде конструктивна опозиция на БСП, а като основни приоритети общинските съветници на партията ще поставят средствата от Европейския съюз.

  „Ако такива проекти са в интерес на гражданите, едва ли има някой от общинските съветници, който да се противопостави на подобно нещо. Когато обаче има странни решения и предложения, които не са в интерес на гражданите, а по-скоро частни, ние ще заставаме срещу това“, каза Петров.

Според него общинските съветници на ГЕРБ, които са професионалисти в сферата си, ще гледат с добро око на правилните решения.

„Все пак работата на общинския съвет трябва да започне, за да видим какво ще предложи общината. Ще бъдат разглеждани всички докладни записки“, допълни той.

„Това, че изгубихме Перник не трябва да ни кара да се чувстваме победени“, каза още Иво Петров относно изборите. По думите му, ще бъде направен вътрешен анализ на това, което не е достигнало, за да спечелят и най-голямата община в областта.

Кандидатът-кметът на ГЕРБ за Перник Ирена Соколова заяви, че за нея тази кампания е била успешна, тъй като е била тест за издръжливост и я е направила част от екип. „За това време ние сформирахме страхотен екип. През тези 40 дни бяхме почти денонощно заедно, във всяко село и всеки квартал, говорихме си с всички и на всички давахме точни отговори“, допълни Соколова.

ГЕРБ определи изборите сега като по-успешни от тези през 2007-ма година. В минипарламента сега те имат повече общински съветници и повече кметове на населени места.

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини