Направиха първа копка на детската градина в Тева

Първа копка на детската градина в квартал Тева направиха днес  кметът Росица Янакиева и заместник-кметът Иван Джегалски .

На тържеството присъстваха също представител на социалното министерство- Елена Кременлиева, както и мачугани от детската градина в Тева и ученици от училището в квартала.

Именно хлапетата се включиха в музикалната програма като изпяха няколко детски и народни песни.

" Щастлива съм, че успяхме с този проект. С него ще отговорим на нуждите на семействата от кв.Тева. Освен това в общностния център ще дадем възможност да се работи както с децата, така и с техните родители“, каза Росица Янакиева.

По думите й след по-малко от година, а именно- 305 дни, новата сграда вече ще е напълно готова. „Така децата ще бъдат отглеждани и възпитавани в модерни условия“, допълни Янакиева.

" Проектът в Перник е един от най-големите в страната. Виждаме как националните и общински приоритети се сформират съвместно. Родителите ще бъдат доволни, че децата им ще се обучават в едни добри и модерни условия“, каза Елена Кременлиева.

Тя се зарадва, че за разлика от други места в страната, където е имало подобни събития, в Перник присъстват толкова много деца.

Проектът за строежа на детската градина е „ Във фокус – семейството”, който Община Перник спечели в рамките на Проект за социално включване на МТСП, финансиран със заем от Световната банка.

Стойността му е в размер на 1 471 890лв., а  съфинансирането от Община Перник е 400 000лв.

В сградата в която ще се  помещават  Общностен център за деца и семейства  и детска градина.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини