Иван Иванов шеф на ОбС Хасково, Узунова закле кмета

Областният управител Ирена Узунова поздравява избрания за нов мандат Георги Иванов
 
 

Адвокатът Иван Иванов от "Коалиция за Хасково" бе избран за председател на новия общински съвет на първото заседание днес. Гласуването бе тайно, за Иванов гласуваха 25 общински съветници. Номинацията на ГЕРБ, също адвокат – Таня Захариева, събра 14 гласа. Два от гласовете бяха невалидни.

Тържествената първа сесия днес бе открита от областния управител Ирена Узунова. Тя закле последователно общинските съветници, кметовете на кметства, какво и новият стар кмет на общината Георги Иванов. После им пожела успешен мандат и работа в полза на гражданите на Хасково.

Първото заседание на ОбС преди избора на новия шеф се председателстваше от най-възрастния общински съветник – 80-годишния Илия Илиев. Под негово ръководство се проведе и тайния избор на председател.

Първото си обръщение като новоизбран кмет на общината направи и Георги Иванов. Той приветства новия общински съвет, както и кметове на селата и заяви, че конфронтация няма да прави. „На всички, с които сме били в конфликт по време на изборите казвам „добре дошли“. Нека оттук нататък да работим за доброто на Хасково. Протягам ръка, чакам да я поемете“, каза още Георги Иванов.

Тодор Кръшков

Новият шеф на ОбС Хасково Иван Иванов
Тържествената клетва на новите общински съветници
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини