Cirque Du Soleil идва в България!

Спиращият дъха акробатичен спектакъл Saltimbanco на Cirque Du Soleil , пленил сърцата на над 10 милиона души по света, ще бъде показан за първи път и пред родна публика.

Cirque Du Soleil ще изнесе 5 представления в "Арена Армеец София".

Ето и датите:

3 февруари 2012, петък, 20:00 часа

4 февруари 2012, събота, 16:00 часа и 20:00 часа

5 февруари 2012, неделя, 14:00 часа и 18:00 часа

Cirque du Soleil е създаден през 1984 г. В компанията работят 5000 души, в това число 1300 артисти във всички проекти на цирка в повече от 50 страни. Cirque du Soleil International Headquarters са позиционирани в Монреал, Канада.

Saltimbanco е вдъхновяващ спектакъл на Cirque Du Soleil, характерен със своята пищност и артистичност. Провокиран е от градската атмосфера на метрополиса и неговите колоритни жители. Името на спектакъла, произлизащо от италианското "saltare in banco", и буквално означаващо "да подскочиш от мястото си", символизира живота в големите градове във всичките им многобройни форми: хората, живеещи там; малките им странности и прилики; семействата и социалните групи; шумът и глъчката на улиците и извисяващите се над тях небостъргачи.

Цирковото шоу дебютира през 1992 г, преминавайки през множество страни, преди да се впусне в ново пътешествие през 2007 г., този път като турне в големи арени в Северна Америка и Европа. Cirque du Soleil е доставил радост и възхита на над 100 милиона души в над 300 града от шест континента. Досега шоуто е преминало през Европа, Северна и Южна Америка, Австралия, Япония и Нова Зеландия.

Броят на артистите в спектакъла Saltimbanco надвишава 50 участника от 20 различни държави. Аудиторията на цирка има уникалната възможност да стане свидетел на стаяващи дъха акробатични номера, невероятни атлетични соло участия и епични групови пърформанси. Пред очите на публиката се изреждат почти невъзможният баланс, подскоци и превъртания, противоречащите на всякакви правила за гравитация трапец и бънджи трикове, ефектни жонгльори и не на последно място уникални и разсмиващи до сълзи клоуни.

Спектакълът удивлява с техническа прецизност и екстравагантен дизайн, вплетени във впечатляващите костюми на артистите, невероятни светлинни ефекти, въздействаща музика и магия във всеки един номер. Еклектичните образи на шоуто, изградени изцяло в бароков стил, пренасят зрителите в един фантастичен, почти илюзорен свят, в един въображаем град, където многообразието е извор на надежда.

Билетите за спектакъла Saltimbanco на Cirque Du Soleil ще бъдат на цени от 40, 55, 70, 85, 100 и 120 лева. Всеки от спектаклите в Арена Армеец София ще бъде с лимитиран капацитет до 5000 души

Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини