Областна администрация даде „Старт в кариерата” на четирима младежи

 Много младежи проявиха интерес и желание да станат част от екипа на Областна администрация – Перник, кандидатствайки за работа в институцията по програмата на Министерството на труда и социалната политика „Старт в кариерата”. От вчера, 1 ноември, след проведен подбор, в Областна администрация – Перник са назначени на работа четирима младежи с висше образование. Със своите знания и умения те ще подпомагат работата в двете основни дирекции в администрацията.

Програмата „Старт в кариерата” предоставя възможност на безработни млади вишисти до 29 г. възраст да започнат работа в министерства и агенции, в областни и общински администрации и да натрупат първоначален стаж по специалността. Те се назначават на съответната длъжност за период от 9 месеца, с осигурени от социалното министерство трудови възнаграждения.

Програмата цели предотвратяване на деквалификацията на младите хора и  постигане на гъвкава комбинация от знания, умения и опит, съответстващи на изискванията на пазарната икономика.

24 специалисти ще работят в държавните и общински администрации, и в териториалните структури на министерствата в област Перник.

През 2010 г., програмата даде шанс на 10 млади хора да добият практически опит и знания в институциите. Тази година броят на наетите млади вишисти в областта е значително по-висок. 24 младежи ще покажат своите компетенции и професионални умения, благодарение на прагматичната и целенасочена политика на социалното министерство.

„Старт в кариерата” дава възможност образовани и генериращи свежи идеи млади хора да обновяват и подмладяват екипа на Областна администрация – Перник.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини