Движение ДНЕС помага на хората в неравностойно положение да гласуват, набират и доброволци

„Да помогнем на хората в неравностойно положение като ги придружим да стигнат безпрепятствено до избирателните секции, определени от ОИК“, призовават от движение „ДНЕС“ в своята национална инициатива „ДНЕС помагаме! ДНЕС алармираме!“. Всички, които желаят да помогнат, могат да дойдат в изборните дни – 23 и 30 октомври с личните си автомобили и заедно, солидарно и доброволно да направят своя граждански жест към хората в неравностойно положение.

Целта е по този начин да се придружат хората в неравностойно положение до изборните секции, за да могат да упражнят своето право на глас.

Добре дошъл е всеки, който прецени, че негов обществен дълг е да помогне на своите съграждани да упражнят конституционното си право да избират своите управници. Гражданите, които искат да се включат в инициативата и тези, които желаят да се възползват от помощ, могат да се обърнат към приемната на движението на адрес гр.Перник, ул.“Св.Св.Кирил и Методий“ №31 и на телефон 0878 848199.

В изборните дни на посочения адрес и телефони доброволци ще приемат и сигнали за евентуални нарушения на изборния процес. Те ще бъдат изпращани на Общинската  избирателна комисия.

Така от движението ще следят и дали кандидатите за кмет изпълняват поетите ангажименти чрез подписаното в началото на този месец Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

Забранена е и агитацията от страна на доброволците.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини