ЦЕЛЕТЕ СЕ В ДЕСЕТКАТА! Приоритети, Стратегически цели и Мерки за развитие на Община Перник на ПП "Другата България"

Уважаеми съграждани, граждани на Община Перник,

Ние сме граждани, подкрепена от Клуба на ПП”Другата България” в Перник, които все още не са изгубили своята вяра в справедливостта, честността, равнопоставеността пред закона и съобразяването с моралните ценности!

Ние все още вярваме, че политиката трябва да се основава на спазване на добрите правила, които движат обществото напред във вярна посока и отчитане на стойността на всеки гражданин.

Ние сме против доминирането на обществените нагласи от тясно партийни интереси и против натиска върху възможностите за изразяване на свободната воля на гражданите под каквато и да било форма – икономическа или психологическа.

 

Нашият девиз е:  

НИЩО ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА ОТ ПЕРНИК И ОБЩИНАТА!

НИЕ ГО ГАРАНТИРАМЕ, АКО ПОЛУЧИМ ВАШАТА ПОДКРЕПА!

Нашият призив към вас е:

ЦЕЛЕТЕ СЕ В ДЕСЕТКАТА!

ПУСНЕТЕ БЮЛЕТИНА №10 – БЮЛЕТИНАТА НА ПП”ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ”

 

ПРИОРИТЕТИ, СТРАТЕГИЧЕСКИ ЦЕЛИ И МЕРКИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПЕРНИК

РАЗВИВАНЕ, СТАБИЛИЗИРАНЕ И ПОВИШАВАНЕ НА ПОТЕНЦИАЛА И КОНКУРЕНТНАТА СПОСОБНОСТ НА ИКОНОМИКАТА В ОБЩИНА ПЕРНИК

  • Подпомагане на малкия и среден бизнес и привличане на инвестиции
  • Развитие на модерно селско и горско стопанство
  • Укрепване и развиване на вътрешните връзки в агломерация Перник
  • Решаване на проблемите с безработицата и повишаването на нивото на заетост на работната ръка в община Перник
  • Постигане на ефективно развитие на традиционните и алтернативните видове туризъм в община Перник

 РАЗВИТИЕ И МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА

  • Усъвършенстване на техническата инфраструктура
  • Усъвършенстване на социалната инфраструктура

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА, ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ПОВИШАВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ

  • Мерки за повишаване на качеството на услугите в социалната сфера и здравеопазването с акцент хората от третата възраст, пенсионерите и всички граждани в неравностойно положение
  • Специално внимание на младите хора и подрастващите, мерки за осигуряване на възможности за тяхното обучение, прохфесионално израстване и пълноценен социален живот в общината
  • Адекватни грижи за децата със специални обучителни нужди и в неравностойно положение
  • Подобряване параметрите на околната среда
  • Опазване и устойчиво ползване на природното и културно-историческото наследство на общината
  • Превръщане на общината в привлекателно място за живот на населението
  • Запазване и по-нататъшно развитие на културните традиции с активното отношение и участие в този процес на цялостния културен и творчески потенциал в общината
  • Създаване на условия за свободна и пълнценна реализация на хората на изкуството и културата в региона  

 СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПАРТНЬОРСТВО НА МЕСТНО, РЕГИОНАЛНО И МЕЖДУНАРОДНО НИВО

 Създаване на партньорства за постигане на развитие с бизнес, образователни институции и структури на гражданското общество на местно, регионално и международно ниво

 КАНДИДАТСКА ЛИСТА ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И КМЕТОВЕ НА 23 ОКТОМВРИ 2011 г.

ПП „ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ” 

  1. ВИХРЕН ГЕОРГИЕВ МАТЕВ - IT специалист, работил над 10 години във водеща Американска фирма в областта на нефтената промишленост. Има богат опит в управлението на големи инфраструктурни и ИТ проекти. Управител на фирма за доставка на Интернет и IT услуги. Известен с активната си гражданска позиция по наболели теми за града и общината ни, както и с делото, което заведе и спечели срещу Община Перник за отмяна на "Синята зона".
  2. МАРГАРИТКА ДИМИТРОВА КАСЕЛ - Еколог, журналист и бизнес-дама. Управител на фирмата "Блек форест пюър уотър", занимаваща се с проектиране, доставка и изграждане на пречиствателни станции за бита и промишлеността. Представител на няколко германски фирми в този сектор за България. Директор на фондацията за международно сътрудничество "Балкан Нет" в България. Член на управителният съвет на "Балкан Нет" в Европа.
  3. ПАВЕЛ ГЕОРГИЕВ ЧЕРИЙСКИ - Дългогодишен синдикален лидер, известен с непримиримата си позиция в защита на интересите на работниците от всички браншове на промишлеността. Работи в "Напоителни системи" - Перник. Известен с гладната си стачка против закъснелите заплати на работниците във фирмата през 2010 г. Заместник-председател на Националната федерация "Земеделие и горско стопанство" - Подкрепа . един от учредителите на синдикат "Подкрепа" в Перник.
  4. ВИКТОР ВАЛЕНТИНОВ БАНОВ - Доктор на богословските науки, специализирал в Швейцария и Франция и защитил докторска дисертация в Римския Източен Институт, автор на книгата „Ивановските стенописи от ХІV век и идеите на исихазма”, председател на Сдружението „Св.Св. Кирил и Методий и Св. Бенедикт".
  5. ЕМИЛ НИКОЛОВ ХРИСТОВ - Дългогодишен секретар на "Съвета за сигурност" при Община Перник, началник на отдел "Кризи и ОМП". Полковник от запаса, специализирал по специалността "Икономика на сигурността" в УНСС.
  6. МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА ВЛАДИМИРОВА - Дългогодишен детски учител. Известна с непримиримата си гражданска позиция по важни за общината проблеми.
  7. ЕЛИЦА ЛЮБОМИРОВА ЕНЕВА - Председател на Сдружението за защита на животните "Дай лапа". Непримирим радетел за защита на правата на животните и за намаляване на популацията на уличните кучета в града ни.
  8. ИВАЙЛО АНГЕЛОВ ИВАНОВ - Бизнесмен, строителен предприемач, управител на строителна фирма.
  9. ЙОРДАНКА МАНОЛОВА СЕРГИЕВА - Стоматолог.
  10. МИХАИЛ КИРИЛОВ ПОПОВ - Бизнесмен, Управител на фирма "МикиМак".
  11. ЯНЕК РОСЕНОВ ПАВЛОВ - Икономист
  12. РОСЕН ИЛИЕВ РУДАРСКИ - Системен администратор във ИТ фирма, програмист, системен анализатор и поддръжка на софтуера на компютърни системи.
  13. ЛИЛЯНА СТОЯНОВА МАНОВА - Здравен работник, медицинска сестра
  14. ЕВГЕНИЯ ДИМИТРОВА МАТЕВА - Логопед, дефектолог, аниматор, детски педагог
  15. ТИХОМИР ПЛАМЕНОВ ТИХОМИРОВ - Магистър по Бизнес-администрация. Завършил Сиатълския университет в България. Работи като Академичен координатор за програмите на University of Sheffield в България. Занимавал се е с маркетинг, реклама, връзки с обществеността.
  16. БОРИСЛАВА ЕЛИНЧОВА БОРИСОВА-ТИХОМИРОВА - детска учителка
  17. ЦЕНКА ВЛАДИМИРОВА СЕРГИЕВА - Бизнес дама, управител на фирма за недвижими имоти, активен участник в мероприятия, свързани грижата и лечението на деца с увреждания.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини