Вихрен Матев подари винкел на Бареков

Пред винкело всички са равни, затова Ви подаряваме един пернишки винкел, каза кандидатът за кмет Вихрен Матев , подарявайки на водещия специалния подарък, завързан с бяла панделка.

„Радвам се и съм горд, че не участвам в това шоу, което се води на сцената, а съм тук сред публиката“, допълни Матев, който беше единственият, заради когото замлъкнаха вувузелите на площада пред Мемориала на миньорския труд в Перник.

Зададе и въпрос на опонентите си: „Защо вместо да правите толкова скъпи кампании, не дарихте парите за детски градини училища например?“. Отговорът беше уклончив, като кандидатите за кмет на БСП и ГЕРБ просто обясниха откъде идват парите за кампаниите им и че се отчитат за тях.

Репортерът на ТВ7 попита Матев колко струва и неговата кампания. „Ние сами финансираме кампанията си, която до момента струва не повече от 3 000 лева, но е много по-ефективна“, каза Матев.

„Защо голяма част от общинската администрация не е на работа, а е тук на площада сега и дали те ще получат заплатите си за това, че в момента не работят?“, попита кандидатът за общински съветник от ПП „Другата България“ Елица Енева.

„Не чух добре въпроса“, отговори кандидат-кметът Росица Янакиева и допълни, че е в отпуск от края на септември, но така и не стана ясно за останалите служители в общината.

„От 10 година кучешката популация се решава от едно и също семейство. Имаме официален документ от общината, че са избити над 5 000 кучета, колко милиона от парите на пернишките данъкоплатци са източени в джобовете на тези хора и защо проблемът не се решава“ , попита председателката на Сдружение „Дай лапа“ Антоанета  Ваташка.

Вместо да отговори на зададения въпрос, Янакиева каза единствено: “Дай лапа“ имаха договор с Община Перник миналата година, но не си свършиха работата“ .

„Ще си пазя винкела в офиса, защото той е символ за борбеността на перничани, които не се дават на София“, каза Николай Бареков като заключение на дебата в Перник, доволен от подаръка си.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини