Ивайло Иванов: „Трябва да има повече места, на които да играят децата ни“

Ивайло Иванов се занимава със строителство и има собствена строителна фирма. Завършил е Югозападния университет със специалност Технологии и управление на транспорта. Има и втора специалност- учител. Женен е и има две деца. „Имам и намерение за още,но с тази икономическа криза е малко трудно“, шегува се Ивайло.

Във връзка с работата си посочва и няколко основни според него проблема на Перник. Като начало това е презастрояването на определени места в града. „Не ми харесват сградите, които се строят в междублоковите пространства или парковете“, казва Ивайло. По думите му, има толкова много пустеещи ливади, което прави строежите пред блоковете напълно излишни. И негодува, че се правят на места, където могат да играят деца.

„Като цяло липсата на паркови пространства и площадки за игра на децата са твърде малко в нашия град“, посочва кандидатът за общински съветник на ПП „Другата България“. Според него трябва да изградят и повече площадки, където да спортуват младите.

„Замърсяването на града също е един голям проблем на Перник“, допълва Ивайло и дава примери със замърсения въздух и необходимостта от по-често почистване на коритото на река Струма.

„Градският транспорт също е под всякаква критика“, коментира той и допълва, че работата на ЧЕЗ и ВиК също тормози перничани. „Винаги са в ремонт и качеството на услугата така става лошо“, допълва Ивайло.

Надява се, ако стане общински съветник да повлияе на всичко това, както и да види проблемите през другата гледна точка. „Смятам, че пари за общините има и има как с тях да се прави нещо за доброто на града“, казва кандидатът за общински съветник.

Според него трябва да се отделят и повече пари за читалища. „Средствата за тях са малко, както и тези за самодейните състави“, смята Ивайло. Дори самият той в свободното си време се занимава с народни танци в ансамбъл „Люлински изгрев“ в село Големо Бучино. „От малък се занимавам с народни танци, тренирал съм и почти всички спортове. На децата си трябва да дадем същата тази възможност- да спортуват“, казва Ивайло и допълва, че в Перник възможностите за спорт на малките не са достатъчно. Любимото му хоби е риболовът, като на него учи и малкия си син.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини