Скандал: Председателят на ОИК Петър Трендафилов не е бил в задължителен неплатен отпуск от 23-ти септември

След вчерашните абсолютно немотивирани решения на ОИК – Перник във връзка с разпространяваните из града ни незаконни агитационни материали – днес гръмна нов скандал: Председателя на ОИК от ГЕРБ, Петър Трендафилов, е продължил да изпълнява задълженията си като Директор на пощата заедно с тези на председател на ОИК!

Според изискванията на Изборния кодекс, отразени в чл. 18 ал. 4 от същия е записано: „Лицата, включени в състава на избирателните комисии, се освобождават от служебните им задължения за времето, необходимо за работата им в съответната комисия. За това време те ползват неплатен служебен отпуск, който се зачита за стаж по специалността, или по тяхно искане - полагащия им се платен годишен отпуск”! Това означава, че Петър Трендафилов е трябвало да излезе в неплатен или платен годишен отпуск от дата на сформиране на ОИК – 23-ти септември 2011 г.!

От документа, с който само редакцията на perunik.com разполага е видно, че Г-н Трендафилов е продължил да изпълнява служебните си задължения като Директор на пощите в Перник и след тази дата! В резолюция на документа (в снимката по-долу) ясно се вижда, че същият го е подписал и собственоръчно е записал датата на нейното полагане – 28-ми септември 2011 г. За сравнение прилагаме и подпис, положен от Г-н Трендафилов на документ, издаден от ОИК. Приликата в подписите, дори и за лаици е очевидна!

Резолюцията, положена на 28-ми Септември
Сравнителен подпис на председателя на ОИК

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини