ГЕРБ: Ще извадим спорта в Хасково от батака

Стимулирането на спорта в общината е основен акцент в програмата на ПП ГЕРБ, заяви на среща с представители на спортни клубове кандидатът за кмет Иван Панайотов. По думите му е недопустимо в общинския бюджет за спорт да бъдат отделяни едва 60 хиляди лева годишно. А през последните години дори тези минимални субсидии не са превеждани на клубовете. За сравнение Панайотов посочи Свиленград , където само за футболния отбор се отпускат по 120 хиляди лева годишно. Кандидатът за кмет отбеляза и лошото състояние на спортните бази в града - стадиони и зали. Той подчерта, че ПП ГЕРБ е разработила стратегия за развитие на спорта в общината. В нея се залага на детско юношеската школа, от която да се подготвят професионални спортисти.

Кандидатът за общински съветник Антон Иванов припомни, че именно групата на ГЕРБ инициира в последният общински съвет промяна на предложения от кмета бюджет за спорта и вместо 60 хиляди лева бяха отделени 170 хиляди лева . Така също бяха гласувани и 950 хиляди лева от собствени приходи за ремонт на спортни бази. Тези пари не са отпуснати въпреки решението на общински съвет заради оспорването му в съда от досегашния кмет на общината, добави Антон Иванов. И това не бяха суми от някакви имагинерни източници, а реално заложени приходи, каквито всяка година общината нармално събира. Защо не са били платени, вероятно ще разберем по-късно, допълни той.

В преговори сме с министерството на отбраната да предостави на общината военно поделение с отпаднала необходимост, каза областният координатор на ПП ГЕРБ Иван Петров. Става въпрос за бившия щаб на дивизията където има басейн, спортна зала, парк. Там с малко средства може да обособи комплекс за спорт и отдих.

Големият проблем за спорта в общината освен липсата на пари, е и неуредиците с отдаването под наем на спортните бази, коментираха представителите на спортните клубове. Иван Панайотов ги увери, че това може да бъде коригирано само с добрата воля и добро взаимодействие между общинския съвет и кмета.

Отношението на сегашния кмет към спорта ме направи гербаджия, заяви директорът на спортното училище в Хасково Генчо Генев, който е кандидат за общински съветник на ПП ГЕРБ. По думите му от 12 години спортът в общината загива и сега е стигнал дъното заради неглижирането му от местната власт. Той разказа и как се опитвал да се срещне с градоначалника, но неуспешно. Само веднъж успял да го причака сутринта на входа „до саксията”, но Иванов го отпратил, защото „не бил в настроение”.

„Мен няма нужда да ме причаквате до саксията”, отговори Панайотов. Той дебело подчерта, че като кмет задължително ще има приемен ден, както и всички шефове на дирекции в общинската администрация. „Аз живея в града, пия си кафето в центъра, вървя пеш по улиците и се срещам с хората. Ако не изпълня това, което казвам сега, ще можете да ми го кажете в очите”, допълни той.

Той увери спортните деятели, че и по отношение на спорта ще спазва принципа – вземането на важните решения да става след среща със заинтересуваните хора от бранша, от квартала, от съответните организации.

„Държавата твърдо ще застане зад Иван Панайотов. Това го декларираме отсега всички депутати от ГЕРБ. Новият кмет на Хасково ще може да разчита на нас за всичко, а по отношение на спорта – още повече”, декларира областният лидер на партията Иван Петров.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини