Времето на "Бийтълс" се завърна с новата колекция на Жени Живкова

Шотландското каре, модата от времета но Бийтълс и характерния за 60-те години на 20-и век перфекционизъм вдъхновиха Жени Живкова за новата й есенно зимна колекция. Тя носи името "Червено и черно", защото това са цветовете на страстта, цветовете за силни и амбициозни жени, желаещи да вървят само напред и нагоре, разясни решението си дизайнерката.

В изработването на колекцията за втори път се включи и голямата дъщерята на Жени Живкова Людмила. Нейно дело са панталоните тип брич.

На подиума пък, редом до красавици като Ромина Андонова, Елена Станулова, Антония Първанова и Гери Райчевска, излезе и племеничката на Жени - 4-годишната Катерина, дъщерята на Тодор Славков. Малката дама влезе в ролята на шаферка и достойно закри ревюто, заедно с булката на Жени Станимира Колева.

Жени Живкова и този път не изневери на стила си като комбинира различни материи и акцентира върху апликациите от дантела и шифон.

Новата колекция е от 50 облекла, разпределени в трите основни теми. Цветовете са черно, червено, бяло, сиво и бежово. Моделите са модерни, младежки и в същото време динамични.

Линията на облеклата следва изчистения Н и А силует, дрехите са по-свободни и полу-вталени. Триумфът през този сезон е на костюмите в комбинация с поли, панталони или рокли.

При саката тенденциите са две. Класическите блейзери с ревер, наподобяващи мъжкото облекло се допълват от елегантни и същевременно екстравагантни прави поли, панталони, рокли и поли с плисета, напомнящи за шотландските традиционни костюми.

Втората тенденция е на правите или полу-вталените сака и палта без ревери. При тях е характерно вграждането на елементи от различни платове. Дължините са около средата на ханша, до средата на бедрото.

Роклите са прави или полу-вталени с дължина около и над коляното. Някои от тях са с плисета или вграждания на различни платове и апликации на дантела и шифон.

Полите са къси прави или с плисета с много апликации и комбинации на различни платове. Сложността на силуета се загатва от различните срязвания и вграждания.

Панталоните са в различни варианти - прави, тип цигара и бричове, които се комбинират с елегантни класически блейзери, наподобяващи традиционните мъжки сака.

Блузите са с рюшове, жаба и апликации на дантела. Те могат да се комбинират, както с връхните облекла, така и с вълнените рокли без ръкави.

Официалните къси рокли и костюми са изработени от комбинация на тафта и дантела в цветовете на Стендал „Червено и черно".

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини