Иван Панайотов: Ще отменя Синята зона

Иван Панайотов

„Отмяната на Синята зона в Хасково ще е сред първите неща, които ще направим веднага след изборите. В сегашния си вид тя е направена за печелене на пари, а не за нормализиране на движението в центъра на града и това го виждат всички.”

Това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Хасково Иван Панайотов на среща с автоинструктори снощи. Представителите на бранша изложиха проблемите, които срещат при провеждането на шофьорски курсове. Сред тях бе и липсата на стоянка за учебни автомобили. Сега колите спират до Лебеда, но там е синя зона и те трябва да плащат за престоя.

„Нашето виждане е следното – в центъра трябва да има два или три общински паркинга, където паркирането за определно време да е безплатно, както е направено до зеленчуковия пазар. В идеалния център на града може да се въведе зона за кратковременно паркиране, но това ще става с sms-и, така ще избегнем сегашните скандали с инкасаторите и глобите при просрочие, които тровят нервите на хората. Всичко това, разбира се, ще бъде подложено на обществено обсъждане, може да се появят и други добри идеи”, обясни Панайотов.

„Промяна на организацията на движението в града е сред основните акценти в управленската ни програма. Няма шофьор, на който да не му е правило впечатление, че като премине едно кръстовище на зелен светофар, на следващото задължително го хваща червената светлина. Със създаването на така наречената „зелена вълна” се решават много проблеми – екологични, регулира се скоростта на движение, не на последно място – шофьорите няма да трошат нерви. Това е толкова елементарно, не изисква някакви големи инвестиции, просто не мога да разбера защо не е направено”, каза Иван Панайотов.

Сред другите проблеми бе липсата на полигон за обучение на кандидат-шофьорите. Иван Панайотов и присъстващите на срещата бъдещи общински съветници се ангажираха да го решат. По думите на инструкторите сега се ползва полигона на гимназията по транспорт, което не е особено удачно, защото сред колите с все още неправоспособни шофьори се движат и ученици.

„Смятаме в бъдещия Общински съвет да решаваме проблемите по този начин – на срещи с представители на бранша, на квартала, на организациите, които имат отношение към него. Когато предстои да се вземе дадено решение, трябва да тежи думата на хората”, каза кандидатът за общински съветник от листата на ГЕРБ Коста Костов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини