12-те оръжия на красивата жена

Кои са непреходните черти на красивата жена? Какво харесва мъжът винаги у нежната половина на човечеството? В каноните на красотата са се упражнявали поети и художници, но с тази задача се заеха и учените. Дали идеалните пропорции на тялото и русата коса са достатъчни за покоряване на мъжкото сърце? Очевидно не. Учените сочат още предимства, които влизат в канона за хубава жена, предаде АСН.

Плътни устни

Международно проучване с участието на изследователски групи от седем страни, показва, че жените с плътни устни изглеждат по-млади. Сочните устни така примамват, че дори бръчките и сивите коси остават незабележими за околните. Учените мотивират твърдението си, като правят паралел с вида на бебетата - устните им винаги са по-големи по отношение на цялото лице, отколкото при възрастни, така че визуално се намаляват няколко години. Победител в тази категория е Анджелина Джоли.

Бели зъби

Британските зъболекари твърдят, че снежнобялата усмивка може да подмлади човек с 5-10 години. Звучи логично, но дали това не е търговски трик. В последните години дамите луднаха по избелването на усмивката, а това не е никак евтино. Но очевидно си струва и пример за това е 72-годишната Ванеса Редгрейв.

Няколко излишни килограма

Няколко излишни килограма са в състояние да извадят жените за дълго от релси, но дали си струва? Свалянето на килограмите задължително се отразява на лицето и загубата на 4 килограма, например, може сериозно да ни промени визуално не в наша полза и да добави точно толкова години отгоре ни.

Дори и малките диети променят нашите черти на лицето и, както казват лекарите, не към по-добро. А допълнителните мазнинки изглаждат кожата. Пример за подражание е Катрин Зита-Джоунс, 40.

Прическа на етажи

Холивудските стилисти съветват своите по-възрастни клиентки да се подстригват на етажи или да разделят косата си на масури. Така се придава свежест на лицето и се скриват всички недостатъци, появяващи се с годините – подпухнато лице, неравна кожа, отпуснат контур и т.н. Късите прически или просто правите подравнени коси състаряват и са подходящи само за най-младите. Опънатите назад коси също изглеждат твърде строго и не подмладяват в никакъв случай. Пример за подражание е Голди Хоун, 64.

Равен тен на лицето

Състоянието на кожата е ключов елемент на красотата. Американските лекари обаче издигнаха тази концепция на следващото ниво: Според техните изследвания, красива кожа означава преди всичко гладък тен, но не и липса на бръчки и гънки. След анализиране на 170 снимки на лицата на жените, учените стигнаха до извода, че тъмните петна и неравномерен тен, които се появяват с течение на годините, позволяват да се определи реалната възраст или, обратно, да я скрие. Така че, вместо кремове против бръчки, може би е време да се помисли за лек тен или козметика в подходящ цвят. Пример за добър тен и кожа е Холи Бери.

Лек грим

Ако искате да скриете някои петна по лицето, направете го без да слагате дебел слой фон дьо тен или пудра.

Според стилистите, тежкото маскиране само подчертават бръчките и възрастта на лицето като цяло, така че е добре да изберете светлина, едва забележими нюанси на грим, матова основа без допълнителни ефекти. Пример е Никол Кидман.

Русата коса

Според статистиката, господата наистина предпочитат блондинки: около две трети от мъжете биха искали да видят своите партньори като блондинка. И все пак, когато става дума за брак, картината е точно обратната (господата се спират главно върху брюнетки за брак). Все пак учените все още вярват, че русата коса прави жената красива. Според изследователите от университета в Нотингам, блондинките (дори изкуствените) се чувстват много по-секси и по-уверени, по-весели и по този начин стават много по-привлекателни в очите на другите. И въпреки че блондинките често страдат от предразсъдъци по време на работата и личния живот, те често печелят много повече от останалите. Пример за това е Ким Катрал.

Чистотата

Австралийският психолог Алън Пиз твърди, че всички от нашите предпочитания и идеи за красота се основават на инстинктите и физиологичните желания. Преди всичко се предпочитат партньори, които могат да създадат здраво поколение т.е. те са силни и добре поддържани. Това е пряко свързано с чистотата, тъй като мръсотията инстинктивно се свързва с болести и невъзможност човек да се грижи за себе си и следователно и за поколение.

Фигура "пясъчен часовник"

Фигурата „пясъчен часовник” е тази, при която обемът на талията е 70 на сто от обема на бедрата. Учените смятат, че именно тяло с такова съотношение е най-привлекателно за мъжките очи и означава, че жената е здрава и плодовита. Съотношението 7/10 привлича дори и тогава, когато жената тежи повече, отколкото трябва, тъй като показва, че жената има мазнини, необходими за кърмене на бебе - казва Алън Пиз в книгата си "Защо мъжете искат секс, а жените - любов". Типичен представител на тази категория жени е Скарлет Йохансон.

Правилното разстояние между очите

Математическа формула за определяне на красотата на лицето въведоха канадските учени от университета в Торонто. По техни сметки идеалното женско лице се определя от разстоянието между очите (то трябва да е 46-50% от ширината на лицето от ухо до ухо) и разстоянието между устните и очите (стандартът е 33-36% от дължината на лицето от косата до брадичката). Авторите на изследването допълват, че възприемането на тези пропорции е силно повлияно от грим и коса, поради което те могат драматично да променят външния вид на жените. В тази категория пример е Джесика Алба.

Симетрично лице

Симетрията е знак за здрави гени и силна имунна система, твърдят учени от Университета на Ню Мексико в САЩ.

И здравето, както знаем, инстинктивно привлича противоположния пол, така че симетричните черти на лицето осигуряват автоматично фенове на жените.

Щастлива притежателка на такова лице е Кейт Мос.

Идеалната жена никога не е сама

По ирония на съдбата идеалната жена никога не е сама. Американски лекари твърдят, че семейният статус влияе на външността на представителките на нежния пол не по-малко от правилното хранене и физическата активност. Разведените жени по-бързо остаряват и губят своята привлекателност, след тях са момите. В крайна сметка се получава затворен кръг – за да впримчат прекрасния принц, жените се стараят да бъдат вечно красиви и млади, но за целта трябва постоянно да имат поне един любовник.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини