ГЕРБ Перник атакува местната власт с предизборен театър

С „театрална постановка” са решили да атакуват местната власт ГЕРБ Перник.

Всяка вечер от ръководството на ГЕРБ Перник ще излъчват видео-записи от свои „работни заседания”, но не на собствения си уеб сайт, а на страниците на булевардно електронно издание за Перник.

Добър вечер уважаеми граждани, аз съм Ирена Соколова – кандидат за кмет на Перник от политическа партия ГЕРБ”, казва на фона на синя завеса мажоритарната народна представителка Соколова. Около нея досущ като в театрална зала са аранжирани празни столове и саксийни цветя. След кратки уводни думи, на сцената, ситуирана в офиса на ГЕРБ Перник, се появява шефката на местната болница д-р Вяра Церовска. С репетиран поклон и целуване на ръка втори на подиума излиза Пламен Борисов – кандидат за общински съветник от същата партия.

Постановката наподобява зле режисиран телевизионен театър, липсва само музикален фон” , коментират читатели екстравагантното решение на ГЕРБ да получи предизборен превес в медийното внимание. „Ако ГЕРБ режисира работните си заседания, какво да очакваме от бъдещата им работа им в общината – сапунен сериал?”, чуди се друг читател, чийто коментар обаче бързо е изтрит.

„Виждам, че тук сте ми оставили бележки. Какво е това? Може би свършеното днес!?”, коментира Ирена Соколова в първия епизод на определения бързо като „телевизионен театър” сериал, след което поглежда към написаните като на сценарий реплики. Докато работят, звездите в новото риалити неуверено поглеждат към листата на масата.

По-късно във видеото, разнасяйки плакати, кандидат-кметицата на ГЕРБ и нейните сподвижници представят част от политическите си номинации за изборите през октомври. "Ирена, какво виждам тук!", възкликва кандидатът за общински съветник докато на сцената се опъва плакат с лика на самата Соколова. "Семпло е, харесва ми", отвръща депутатката. "Ти пък на това ли викаш семпло", завършва етюда Пламен Борисов.

От първия епизод перничани разбират още, че гербаджиите са се веселили покрай откриването на своята кампания със звездите на Пайнер Мюзик в с. Кралевдол. Събитието на деня щяло да е качването на фейсбук-снимки с разголените фолкаджийки, предполага Ирена Соколова от ефира на жълтата медия.

Друг коз в скъпоплатената агит-кампания на пернишките гербери, освен силиконовите момичета на Митко Пайнера, ще бъдат палатките - тип шатри, които ще се опънат из цялата община, с цел да информират гражданите за предимствата на партийните кандидат-кметове и мераклии за съветници от ГЕРБ. Според наши източници цифрата, която ще бъде заплатена за целта, е петцифрена.

Изглежда скъпо-платените PR-и на предизборната кампания на ГЕРБ Перник, които стоят зад идеята за телевизионен театър, започват сравнително неубедително своята атака към местната власт, тъй като една от първите предизборни срещи на Соколова в Перник бе с майки на малки деца, което навлече гнева на много от тях, тъй като именно правителството на ГЕРБ погна като престъпници хиляди майки, които трябва сега да връщат средства за майчински, заедно с лихвите за години назад, защото има процедурни пропуски в регламентите по отпускането им.

Източник: http://www.perniktoday.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини