Кандидатите за кметове на Атака искат да върнат хората в малките градове

Една от целите, която си поставят кандидатите за кметове на партия Атака е да върнат хората в малките градове в областта. По думите им липсата на работни места е основната причина за обезлюдяването на малките градове в областта.

Голямата безработица, липсата на детски площадки и закритата болница са проблемите, които в момента има Радомир, според кандидата за кмет на града Маргарита Ананиева. „Паркът тъне в разруха, а спортната база е занемарена“, разказва още Ананиева. Желанието й е да промени управлението на града и да върне младите хора там.

Богомил Петров е кандидат-кмета на Атака за Трън.  Той също обещава, че ако стане кмет, ще направи всичко възможно да върне хората в малкия град. „Искам да променя работата в общината“, категоричен е той. Има и идея как селата около трън да се „съживят“. „По селата има сгради, които могат да се ремонтират и в тях могат да се нанесат деца от домовете. Те ще имат дом, а селата и Трън повече млади хора“, смята Петров.

Привличане на инвеститори за нови работни места в града е целта на кандидат-кмета за Земен Недялка Ненкова. По думите й, сред най-сериозните проблеми на града са лошите пътища. „Усвоени са 200 хил. лева за път Земен-Байкал и още нищо не е направено“, твърди тя. „Има много обещани неща, които не са изпълнени“, допълва Ненкова.  

33-годишен е кандидатът за кмет на Атака за град Батановци. Основната цел на Милослав Милчев е изграждането на православен храм в града. Той е готов да предложи  и цялостен план за ново изграждане на града. Според него сред основните проблеми на града е и занемареният стадион. „Може да се отдаде на концесия и там да тренират групи с деца“, предлага Милчев.

Кандидат-кметът на Брезник Иван Павлов се обяви твърдо против добива на злато в града. „Това ще съсипе града изцяло и всичко е загине“, смята той. По думите му, в такъв случай градът ще потъне в прах и отрова.  Той предлага в Брезник да се направи местен референдум и хората да решат дали искат златната мина, или не. „Ще се създадат около 200 работни места, а последствията ще са повече от сериозни“, казва Павлов.  Други проблеми в града според него са безработицата и намаляващото население.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини