Правят музей на индустрията в Перник

Музей на индустрията ще бъде изграден в бизнес парк в индустриална зона „Стомана”, съобщи на пресконференция днес Мила Кръстева, координатор от българска страна на проекта „Възстановяване на изоставени индустриални зони-ReTInA“.

Музеят ще бъде в рамките на този проект, който се изпълнява по програма за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа.  Целта на програмата е да подобри „процеса на териториална, икономическа и социална интеграция и да съдейства за сближаване, устойчивостта и конкурентоспособността“ чрез развитието на международни партньорства.

Днес и утре в Перник се провежда среща на партньорите от Италия, Унгария, Словения, Словакия, Гърция и Румъния.

На срещата днес бяха представени резултатите, постигнати по проекта, както и индустриалната зона „Стомана“. Бяха обсъдени и планове за възстановяването на традиционни индустриални зони в Югоизточна Европа.

В Двореца на културата в Перник  беше открита и изложба „Добри практики от градски регенерации в Европа“. Тя представлява 60 проекта от различни области на обществения и икономически живот на страните, които са партньори по проекта.

В рамките на престоя в град Перник ще бъде посетена индустриална зона „Стомана“ с цел обмяна и опит на знания.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини