Всички партии ухажваха селския събор "Бащино огнище" в село Смилян

На трибуната бяха представители на различни политически сили-кметът на селото Сафидин Чикуртев, на общината Дора Янкова, областният управител Стефан Стайков, депутатът от ДПС Ариф Агуш и шефът на общинския съвет Иван Апостолов.

Всички партии, които имат кандидат – кметове за Смолян, имаха свои представители на традиционния събор в смолянското село Смилян  „Бащино огнище”.

Стотици гости се събраха в родопското село, дало името на марката „Смилянски боб”.

За организацията на събора, кметът на най-голямото село в общината Сафедин Чикуртев, благодари на местната власт. Той откри празникът и с гордост отбеляза, че той се провежда за 10 – та поред година.

В оптимистичен тон кметът  Чикуртев  се похвали с 16 първокласника в селското училище и тенденцията за спиране на изселване на млади хора от селото през последните няколко години.

Предизборно на събора се събраха всички значими политически играчи в предизборната надпревара за кметския вот наесен, както и представители на държавната власт в лицето на областния управител инж. Стефан Стайков.

 Кметът на община Смолян Дора Янкова поздрави oт сцената местните жители и гостите на село Смилян и отчете, че са положени много усилия от общинската администрация. Като пример Янкова даде защитеното училище и детска градина и открития туристически информационен център, който предлага материали за туризма и  16 – те екопътеки, които тръгват от селото към района на  горното поречие на река Арда.

Янкова отбеляза и приемствеността, и задружната работа за  ремонта на пътя между село Смилян и Рудозем, както и усилията на общината по процедурите за отчуждаване и проектиране.

Кметицата призова изпълнителната власт да работи за нова политика в областта на земеделието и горите, както и по въпроса за подкрепа на хората в граничните села. Янкова се разходи из сергиите на събора, здрависа се и с много местни жители.

Депутатите д-р Даниела Дариткова и Николай Мелемов, който е кандидатът на ГЕРб за кметския стол, също бяха гости на традиционния събор в родопското село.

От името нана областната структура на партията в Смолян,  Николай Мелемов дари озвучителна апаратура, която ще бъде на разположение на всички артистични формации от местното читалище „Асен Златаров”.

На събора присъстваха и членовете на Управителния съвет на ПП ГЕРБ  Смолян, Данчо Киряков, Чавдар Фурлански и Ефрем Велинов.

Представителите на ДПС, които единствени нямат официално обявени  кандидатури за кметските избори, бяха представени от депутата на движението за областта Ариф Агуш.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини