Учителите в Испания излязоха на стачка

Улиците и площадите на Испания рядко остават без протестиращи от 15 май насам, след като стана ясно, че ще има съкращаване на бюджетните средства в социалната сфера и образованието

Хиляди испански учители се събраха, за да протестират в Мадрид срещу решението на правителството да ограничи бюджета за образованието по повод икономическата нестабилност и кризата с дълга в Испания. Това съобщи Washingtonpost.

Учителите и родителите на децата излязоха по централните улици на Мадрид, скандирайки „Повече средства, по-малко ограничения" и „Вие не можете да преговаряте с Образованието".

Протестите започнаха тази нощ, съвпадайки с първия учебен ден на гимназиите, а на 20 и 21 септември се очаква да вземат участие в стачката учители от 400 училища в Мадрид.

Регионалното управление нареди учителите да остават два часа допълнително в клас, за да се намали използването на помощен персонал. От тази промяна могат да се спестят 80 милиона евро.

Ръководителите на синдикатите съобщиха, че на учителите им било наредено да преподават предмети, които нямат нищо общо с квалификацията им.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини