Областният съвет по земеделие и гори проведе първото си заседание

Първото си заседание проведе днес новосформираният Областен съвет по земеделие и гори.

Целта на новосформирания Областен съвет по земеделие и гори е да се подобри координацията между структурите на МЗХ на територията на областта и ефективното им взаимодействие с други държавни  институции, браншови сдружения, неправителствени организации в сектора и  областният управител, при провеждане на държавната политика в сферата на земеделието и горите, както и развитието на селските райони, съгласно приоритетите на Правителството. 

Председател на Съвета е зам. областният управител Радослав Йорданов. На първото заседание той информира участниците, че в близките няколко години в национален план приоритетно ще се отпускат средства за земеделие, което е една добра възможност за развитие на отрасъла в област Перник.  

В началото на заседанието бе гласуван и приет Правилникът за работата на съвета. Членовете на съвета се запознаха и с постъпило писмо в ОД „Земеделие” в Перник по подаден сигнал за незаконно събиране на такса за риболов и паркинг на бреговата зона на язовир „Пчелина”. Това се оказа общ проблем на няколко институции. Разисквайки конкретния казус, Съветът взе решение да се изпрати писмо до МЗХ за отпускане на средства за определяне на сервитута на язовир „Пчелина”. Областният съвет по земеделие и гори ще сезира и НАП за извършване на проверка за законността на събираните такси.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини