Барети превзеха либийското посолство

Барети превзеха посолството на Либия в София по искане на новата власт в Триполи. Властта у нас се смени с помощта на МВР, съобщи бтв.

По искане на българското Министерство на външните работи, баретите влязоха в посолството, за да извадят от там членове на семейства на либийски дипломати, които от вчера са обявени за персона нон грата. До днес в 15.00 часа те са отказали да напуснат доброволно.

От посолството бяха изведени съпругата и децата на станалия скандално известен вече бивш консул на Джамахирията Ибрахим Ал Фуейрис.

В Седмо районно, а след това в Бусманци ще бъде отведен и човекът, свалил портрета на Кадафи. Жена му, която е българка, наблюдаваше събитията от булеварда.

Новият посланик на Либия в България вече е у нас и чака сградата да бъде освободена. Печатът и ключовете ще му предаде посочен от него действащ служител на посолството, който днес не бе отведен.

Въпреки че главният секретар на МВР Калин Георгиев дойде лично да проследи операцията, от МВР отказаха официален коментар. По информация от източници на телевизията, ползването на тежковъоръжените барети се наложило, тъй като по предварителна информация вътре имало оръжие.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини